Tribina "Žene žive i na selu" sutra u Gornjoj Trepči

Peta po redu tribina u 2019. godini u okviru projekta "Žene žive i na selu", biće održana sutra, 24. maja, u Gornjoj Trepči, u Hotelu Vujan, s početkom u 16 časova.

Na svečanom otvaranju prisutnima će se obratiti: Milun Todorović, gradonačelnik grada Čačak; Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe; Prim. dr Slavica Dragutinović, članica Gradskog veća zadužena za zdravstvo i pomoćnik direktora Opšte bolnice u Čačku;
Prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku kao i Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije.

Nakon toga uslediće panel diskusija na kojoj će o položaju i životu žena na selu govoriti:Olivera Martać,selo Rajac; Mina Ranković, selo Prijevor; Ana Todorović, selo Gornja Gorevnica i Tanja Milekić, selo Lipnica.

Kampanja "Žene žive i na selu", čiji je cilj osnaživanje žena u ruralnim predelima, pokrenuta je simbolično 8. marta 2019. godine statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Ova kampanja sprovodi se pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Pošte Srbije. 

Pogledajte još