John Cusack možda snima u Beogradu

Zajedno sa Budimpeštom, i srpska prestonica će dobiti zadatak da dočara Baltimor iz 1849. godine, kada se dešava radnja novog filma sjajnog Jamesa McTeiguea (V for Vendetta i prvi asistent reditelja na trilogiji "Matrix") pod nazivom "Gavran" (The Raven). Uloga čuvenog Poa pripala je popularnom glumcu Johnu Cusacku.

Kako prenosi "24 sata", priča se odvija u poslednjih pet dana života slavnog američkog pisca Edgara Alana Poa (Edgar Allan Poe), u vreme kada je Baltimorom harao serijski ubica koji je koristio Poove priče kao scenario za ubistva. Počinje trka s vremenom u kojoj Cusack (Po), u saradnji sa jednim mladim detektivom, očajnički pokušava da nadmudri ubicu i stigne do njega pre nego što ovaj počini sledeće ubistvo, kao i da oslobodi verenicu koja je talac u rukama zločinca.

Već je počelo da se spekuliše ko bi mogao da glumi pomenutog serijskog ubicu i mladog detektiva. Ako je sledeće istina, Beograd će biti veoma srećan grad-domaćin: priča se da će ubicu možda igrati Ewan McGregor, a detektiva Jeremy Renner.

Ovoj filmskoj ekipi, možda više nego bilo kojoj drugoj, želimo iskrenu dobrodošlicu!!!

Pogledajte još