ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA

BEOGRAD, 18. septembra 2010. (Beta) - Beogradski listovi su na naslovnim stranama današnjih izdanja pažnju posvetili poseti komesara za širenje EU Štefana Filea, poseti ministarke pravde Španiji i pregovorima opozicije.

BLIC - "Oteli od države 60 miliona evra" list piše ekskluzivno o optužnici protiv Karića i njihovih saradnika. O udesu na Ibarskoj magistrali "Poginuli trudnica, njeno dvogodišnje dete i vozač golfa". "Da sam se uplašio ne bih dolazio" izjava Vladimira Petrovića Pižona.

VEČERNJE NOVOSTI - O slovenačkim biznismenima "Sloveniju samo Srbija spasava". O tragičnom bilansu na putevima "U dve nesreće petoro mrtvih". List istražuje ko se sa srpskih poternica krije u Španiji "Marbelja je sigurna krimi-luka". "Draža pregovarao sa fon Lerom", dokumenti do kojih je došao list od britanskog Forin ofisa.

DANAS - "Čudne akcije NIS - rastu da bi padale" o skoku cena akcija Naftne industrije Srbije i povećanja obima trgovanja. "Postavljena spomen-ploča Brisu Tatonu" o spomen-ploči u Beogradu. "Srbija i Nikoliću mora biti na prvom mestu" intervju sa Milošem Aligrudićem potpredsednikom DŠ-a. "Čekuu garancije da neće biti uhapšen" o predstojećem putovanju bivšeg kosovskog premijera u SAD.

KURIR - List piše o direktoru Srbijagasa i malverzacijama vezanim za Azotaru Pančevo "Mućka sa žitom". O dešavanjima u fudbalu "Antić dolazi u Zvezdu".

POLITIKA - "Novi početak u odnosima Srbije i EU" o poseti komesara za proširenje Štefana Filea. "Od Španije tražimo Radulovića, Maksimovića, Bojovića i Šarića" - izveštaj o poseti ministarke pravde Srbije Španiji. Intervju generalnog konzula Mađarske u Subotici Tamaša Koroša: "Preci i mađarski jezik uslovi za dvojno državljanstvo". "Tenis će uvek biti deo mog života" intervju Ane Ivanović.

PRAVDA - O tome da Ištvan Pastor traži donošenje nove uredbe o upravnim okruzima "Mađari hoće svoju regiju u Vojvodini". O ubistvu i saobraćajnim nesrećama "Ubijen učenik u Novom Pazaru, a petoro stradalo na putevima".

PRES - "Tajni pregovori o prodaji B92", otkriva list. Izjava Vladimira Petrovića Pižona: "Odvešću Srbiju na Evro 2012". "EPS Partizanu daje 800.000 evra" - list kaže da objavljuje detalje sponzorskog ugovora. "Britš ervejs odlazi iz Srbije" o najavi obustavljanja letova britanske kompanije za Beograd.

Pogledajte još