Šišamo se na ćelavo ako osvojimo trofej

BEOGRAD, 19. septembra 2010. (Beta) - Svi teniseri i stručni štab Dejvis kup reprezentacije Srbije obećali su posle pobede nad Češkom da će se ošišati do glave ako u finalu tog takmičenja pobede Francusku i osvoje titulu.

"Ako osvojimo ovo (Dejvis kup) svi ćemo se obrijati", rekao je savetnik reprezentacije Srbije Nikola Pilić, a Janko Tipsarević dodao je da ima i tonski snimak u kojem je i predsednik TSS Slobodan Živojinović obećao da će učiniti isto.

Na konferenciji za novinare posle pobede nad Češkom reprezentativci Srbije su se pojavili razdragani, pevajući Marš na Drinu.

Na novinarsko pitanje šta su pili u svlačionici, Viktor Troicki je rekao: "Samo vodu, mi smo surovi profesionalci".

Odlučujući, treći poen Srbiji doneo je Janko Tipsarević pobedom protiv Radeka Štepaneka u tri seta.

"Za ovu reprezentaciju su godinama svi pobedjivali i 'vadili' je iz mrtvih i baš mi je drago što je došao red na mene. Dobro je što
meč nije otišao u četvrti ili peti set. Teniski, osećam se odlično, vidim lopticu veliko, ali fizički sam već počeo da padam", kazao je on.

Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović istakao je da od ove ekipe očekuje još bolje rezultate.

"Očekujem da momci i dalje budu ovako raspoloženi, to je naša velika prednost", rekao je Obradović dok mu je Tipsarević sve vreme duvao u šiske.

"Očigledno da se Janku ne svidja moj stajling i da hoće da mi promeni frizuru. Neka pobede još ova tri meča, pa neće imati taj problem", poručio je Obradović.

Savetnik u reprezentaciji Srbije Nikola Pilić rekao je da ponosan na ekipu.

"Odavno sam rekao da nisam ovde došao da pobedjujemo u mečevima prvog kola. Ovi momci su sjajni, mnogo vole da igraju za svoju zemlju i veoma sam ponosan na njih. Još kada bismo zabeležili tri pobede u finalu, to bi bio Mont Everst", naveo je on.

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Djoković priznao je da mu je bilo teže kada je gledao Tipsarevićev meč nego dok je igrao ranije danas protiv Tomaša Berdiha.

"Toliko želite da pomognete, ali ste bespomoćni. Janko je pokazao da je pravi šampion i zaista je heroj ove pobede", istakao je Djoković.

On je dodao da je Srbija uvek favorit kada igra kod kuće, pa će tako biti i u finalu Dejvis kupa.

"Možda je malo rano da pričamo o Francuzima, ali mogu da kažem da ko god da dodje u Beograd nije favorit. Arena je, zasad, neosvojiva trvdjava i siguran sam da će tako ostati. Najbolje u celoj priči je što je ovo mlada ekipa koja će još godinama moći da beleži uspehe, na čelu sa našim mladićem Zimonjićem", zaključio je Djoković u šaljivom tonu.

Pogledajte još