Studije slučaja najvećih produkcijskih kuća na NEM-u 2019.

Manje od mesec dana deli nas od početka najvećeg regionalnog događaja posvećenog TV industriji u CEE regionu koji se sedmu godinu zaredom, od 10. do 13. juna, održava u Dubrovniku.

NEM 2019. sigurno će biti obeležen zanimljivim gostima, panel-diskusijama, govornicima, moderatorima i, naravno, nezaobilaznim prezentacijama i studijama slučaja.

Godinama NEM kroz prezentacije i studije slučaja ne samo da upoznaje posetioce s novitetima iz TV industrije već i inspiriše pričama o počecima najvećih kompanija industrije. NEM je oduševio mnoge kojima se ukazala prilika da učestvuju i poslušaju najrelevantnije ljude iz ove branše.

NEM 2019. i ove godine okupio je najjače kompanije iz TV industrije, a neka od najistaknutijih imena svakako su Sony Pictures Entertainment, Eutelsat, JW player, Viacom International media Networks, AMC Networks International, Global Agency, Bitmovin, NBC Universal, Viasat World, all3media international, Warner Bros i mnogi drugi.

Studija slučaja all3media internationala "Format scenarija – učinite priču svojom"

All3media international govoriće o uspešnom trendu skriptovanih formata, i to na primeru serija Step Dave, Liar, Innocent te Diary of an Uber Driver. U panel-sobi čućete priču o italijanskom filmskom producentu čija je najnovija drama temeljena na britanskom scenariju te kako nemačka kompanija sarađuje s britanskim distributerom. Moderni svet drame slavi intelektualno vlasništvo koje putuje, a lokalni producentski talenat čini ga relevantnim. Studiju slučaja 12. juna na NEM-u prezentovaće Stephen Driscoll, izvršni potpredsednik za Europu, Bliski istok i Afriku, te evropske koprodukcije.

Ekskluzivne premere ITV Studios Global Entertainmenta: Pretpremijerni pogled na tri najiščekivanije distributerske premijere za kasno leto ili početak jeseni

Posetioci će imati priliku da poslušaju prezentaciju ITV Studios Global Entertainmenta 11. juna. Od napetih trilera i povratka obožavanih drama do zabavnih emisija o kojima se govori i nezaboravnih dokumentaraca, ITV Studios Global Entertainment (ITVS GE) poznat je po tome što međunarodnoj publici nudi najbolji program u udarnom terminu koji definiše njihov brend.

Voditelji prodaje ITVS GE-ja, Greg Johnson i Jennifer Ebell, predstaviće tri uzbudljiva nova naslova koji će se prikazati do kraja ove godine: televizijsku adaptaciju najprodavanije serije romana Malorie Blackman Noughts + Crosses, zanimljivu kriminalističku dramu A Confession te nevjerojatan novi dokumentarac Judi Dench's Borneo Adventure.

Epski poduhvat: Studija slučaja "Epic Drama" Viasat Worlda

U samo 18 meseci međunarodna medijska kompanija Viasat World izborila se za novo mesto u kolebljivom medijskom pejzažu i lansirala "Epic Dramu", jedan od najbrže rastućih kanala u Evropi koji je postigao izvanredan uspeh. Kanal je trenutno dostupan na 16 tržišta u srednjoistočnoj Evropi preko više od 60 operativnih partnera, preko kojih se na kanal i SVOD platformu pretplatilo više od deset miliona korisnika. Emma Jones, potpredsednica komercijalnih poslova Viasat Worlda, 11. juna na NEM-u objasniće kako im je to uspelo i kako danas, više nego ikada, agregatori sadržaja mogu postati junački brendovi u pretrpanom svemiru sadržaja.

Svaki je klik važan: vratite kontrolu nad svojom videostrategijom, prezentacija kompanije JW Player

Živeći u ekonomiji pažnje, medijskim je kućama veoma važno da tehnologija koristi njima, a ne algoritmima. Pridružite se Alexu Vigebu, višem voditelju projekata u JW Playeru, koji će 12. juna govoriti o različitim načinima na koje medijske kuće mogu vratiti kontrolu nad svojom videostrategijom.

Ključno mesto za ljude iz TV industrije

Ovogodišnje izdanje NEM-a od 10. do 13. juna sedmo je po redu te prava prilika za vašu novu poslovnu priču. Inspirišite se panelima, svetski poznatim govornicima medijske industrije, screeninzima i produktivnim druženjem - garantovano vam je nemerljivo iskustvo.

U nedavno objavljenoj agendi nedvosmisleno se našlo mnogo zanimljivih vesti o tome šta nam NEM 2019. nudi, tako valja napomenuti i dolazak holivudskih zvezda Gabrielle Union, Jessice Albe i Alana Cumminga koji dolaze da promovišu svoje nove projekte.

Kompletnu agendu proverite na linku, a sve događaje i zanimljivosti s NEM-a možete pratiti i preko društvenih mreža Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još