PREPORUKA NEDELJE: Ivan Zablaćanski – restoran, film, vino, predstava, izložba

Mladi glumac Ivan Zablaćanski igra u mnogim serijama i filmovima, od kojih je trenutno najpopularnija "Ubice moga oca", gde dočarava lik inspektora Vlade. Pored toga, gledali smo ga i u "Nemanjićima", "Selo gori, a baba se češlja", "Samac u braku", "Ravna gora" i mnogim drugim, a nedavno je počeo snimanje serije "Crveni Mesec", koju će gledaoci moci da prate od jeseni. Pored toga, veoma je vredan i što se pozorišta tiče. Trenutno igra u Pozorištu na Terazijama u predstavama "Mamma mia", "Zona Zamfirova", "Viktor Viktorija" i "Mr Dolar", u Beogradskom dramskom pozorištu u komadu "Moskvičem do pakla" i u Narodnom pozorištu u "Velikoj drami". Zahvaljujući njegovom neoporecivom talentu, ozbiljnosti i posvećenosti svemu što radi, kao i skromnostii i jednostavnosti, Ivan na najbolji mogući način nastavlja da oživljava uspomenu na svog oca, veliku glumačku veličinu Milenka Zablaćanskog. Našim čitaocima Ivan preporučuje restoran, film, vino, predstavu i izložbu.

RESTORAN

- Uvek kafana pre restorana! Karirani stolnjaci, miris teške, ali ukusne hrane, pomalo dima i neposredno osoblje koje uvek dočekuje nove goste u niskom startu... Kafana starog, pomalo zaboravljenog beogradskog duha u koju dolaze mladi ljudi je kafana "Mornar", a nalazi se prekoputa Doma omladine, u samom centru grada.

FILM

- "Balkanska međa", definitivno. Obavezno pogledati! Mislim da ništa više ne moram da dodam!

VINO

- Pre vina preporučujem Marka Marijanovića, mog prijatelja - somelijera, za koga sa sigurnošću mogu da tvrdim da ljude može da uvede u priču o vinu podjednako dobro kao iskusan reditelj gledaoce u predstavu ili film, a preporučujem i sajt www.stopciger.rs. Njegov pristup ovom piću je nešto što do sada nisam imao priliku da vidim, ali na svu sreću, upoznali smo se. Umetnik je u svom poslu! Imao sam priliku da probam većinu stilova i sorti prisutnih na našem tržištu, pa smatram da imam nekog skromnog iskustva da nešto dobro, što se dobro slaže sa ovim promenjljivim vremenom, preporučim. Neka to bude "Verus Sauvignon blanc". Vino sa svežim notama citrusa i odlično izabalansiranih kiselina i šećera.

PREDSTAVA

- "Moskvičem do pakla", na Novoj sceni u Beogradskom dramskom pozorištu. U pitanju je drama koja je građena na osnovu istinite priče o mladiću koji je izgubio voljenu osobu u saobraćajnoj nesreći. Ne smem više da otkrivam, mogu samo da kažem: "Dođite u Beogradsko dramsko na našu predstavu!"

IZLOŽBA

- Postavke u Narodnom muzeju i Muzeju savremene umetnosti. Iskrena preporuka za postavke koje treba da budu deo opšte kulture, a zbog nesrećnih okolnosti čitava jedna generacija je za njih bila uskraćena.

Autor: Svetlana Bogićević
Foto: Aleksandar Angelovski

Pogledajte još