Vidić još bolji uz kapitensku traku

BEOGRAD, 20. septembra 2010. (Beta) – Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić ocenio je da će mu uloga kapitena te ekipe pomoći da postane još bolji igrač.

“To će svakako unaprediti moju igru. Sve radim kao i ranije, dajem maksimum na treninzima, ali pokušavam da podignem svoje nastupe na još viši nivo“, izjavio je Vidić za televiziju Skaj.

Vidić je početkom sezone preuzeo kapitensku traku od Gerija Nevila, koji je u međuvremenu izgubio mesto u startnoj postavi. Pošto ni doškorašnji zamenici kapitena, Rio Ferdinand i Rajan Gigs nisu standardni, trener Aleks Ferguson odlučio je da Vidić bude kapiten do kraja sezone.

Pošto ni doškorašnji zamenici kapitena, Rio Ferdinand i Rajan Gigs nisu standardni, trener Aleks Ferguson odlučio je da Vidić bude kapiten do kraja sezone.

“To je velika odgovornost. Ipak, kao što sam već rekao, Geri, Rajan i Rio su prethodnih sezona pokazali kako se obavlja ta dužnost. Sve je lakše kada imate takve saigrače”, zaključio je Vidić.

Vidić je u Mančester došao u januaru 2006. godine iz moskovskog Spartaka. Srpski fudbaler do sada je u dresu “crvenih đavola” odigrao 192 utakmice i postigao 14 golova.