OTVOREN ŠOPING CENTAR ADA MALL: Beograd bogatiji za neodoljivu komercijalnu ponudu

Beograd je proteklog četvrtka postao bogatiji za moderan šoping centar Ada Mall, koji se prostire na 34.000 metara kvadratnih, na pet nivoa komercijalnih sadržaja i tri podzemna nivoa garaža, u Radničkoj ulici, u neposrednoj blizini Ade Ciganlije. Ekskluzivnost ovogtržnog centra, iza kojeg stoji jedan od najvećih internacionalnih investitora, kompanija GTC Srbija, ogleda se u originalnom dizajnu projektovanom u skladu sa LEED Platinum standardima zelene gradnje, raznovrsnoj ponudi internacionalnih kuhinja u potpuno novom konceptu, kao i velelepnoj terasi sa očaravajućim pogledom na jezero Ada, ali i ceo Beograd. Otvaranjem Ada Mall-a ukupna ponuda maloprodajnih formata u Beogradu se povećala i iznosi oko 380.000 metara kvadratnih, odnosno 230 kvadrata na 1.000 stanovnika, čime se naš glavni grad polako približava ponudi u regionu, budući da, poređenja radi, u Zagrebu ukupna ponuda tržnih centara prelazi pola miliona kvadratnih metara, što na populaciju Zagreba iznosi skoro 650 kvadrata na 1.000 stanovnika.

- Radujemo se otvaranju još jednog savremenog šoping centra i impozantnoj ponudi kako novih internacionalnih brednova, tako i onih koji su već dobro poznati našem tržištu. Izuzetno nam je zadovoljstvo da je naš tim posredovao u zakupu više od 30 lokala u bogatoj ponudi Ada Mall-a. Među brojnim brendovima našli su se oni koji po prvi put otvaraju svoje maloprodajne objekte na teritoriji Srbije, kao i brojni drugi iz niza različitih delatnosti uključujući modu, modne dodatke, lepotu i zdravlje, kao i uslužne delatnosti slow i fast food restorana. Verujemo da će Ada Mall, svojim modernim i inovativnim dizajnom, predstavljati novo značajno mesto okupljanja, šopinga i zabave - rekao je Dušan Miletić, Direktor sektora za izdavanje i prodaju maloprodajnog prostora u kompaniji CBS International, deo Cushman & Wakefield grupe.

Inače, stanje u sektoru maloprodajnog prostora na srpskom tržištu prošlo je kroz brojne transformacije u poslednje vreme, budući da su veoma dinamični projekti koji će ulepšati sliku prestonice ili gotovi ili uskoro pri kraju. Tako će Beograd do kraja 2020. godine doći do cifre od 500.000 metara kvadratnih novoizgrađenog maloprodajnog prostora i time otpočeti period stabilizacije i približavanja evropskim metropolama.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još