TRI HAIR SAVETA: Kako da nosite maramu u kosi?

Ove sezone hair aksesoari su apsolutni trend, a na samom vrhu omiljenih ukrasa za kosu nalazi se svilena marama. Svilena marama u kosi, oduvek je simbol sofisticiranosti i ženstvenosti i zato je prvi izbor kada je chic frizura u pitanju.

Marame su od 50-ih godina prošlog veka, aksesoar, koji oduševljava i inspiriše dame, a posebno ih nose žene istančanog i prefinjenog stila. Šarenilo i različite dimenzije svilenih marama, olakšavaju nam da ih kombinujemo sa različitim outfitima, a možemo napraviti nekoliko upečatljivih frizura, ukrašenih maramom.

Donosimo vam predlog za 3 chic frizure ukrašene svilenom maramom, pogodne za svaku priliku.

1. Niski rep s maramom

Niski rep je jednostavna kežual frizura, koju može napraviti svaka od nas, a marama vezana oko vrha repa uneće dašak svežine u ovu ponekad monotonu frizuru. Kako bi frizura bila elegantnija, figarom uvijte nekoliko neobavezno izvučenih pramenova, koji uokviruju vaše lice. Rep vežite silikonskom gumicom, malo neurednije, a oko gumice zavežite omiljenu svilenu maramu.

2. Marama kao rajf

Kosu blago uvijte i raščešljajte. Maramu savijte nekoliko puta, kako biste dobili širinu rajfa. Maramu dodatno učvrstite ukosnicama, kako vam se tokom dana na bi pomerila, a izaberite model koji ima približnu nijansu boji kose i outfitu koji nosite.

3. Rokerski vajb

Za one dame sa našto upečatljivijim stilom, najupečatljivija je frizura na rock način. Ultimativni favorit ovog proleća vezivanje je marame preko cele glave. Maramu jarkih boja presavijte u oblik trougla. Početak marame naslonite načelo, a krajeve vežite na potiljku glave. Ceo look upotpunite omiljenim efektnim minđušama.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.