Usvojiti zakone o javnoj svojini i o prihodima

BEOGRAD, 21. septembra 2010. (Beta) - Za preuzimanje svih nadležnosti koje su dodeljene Vojvodini sa državnog nivoa neophodno je usvajanje Zakona o javnoj svojini i Zakona o prihodima pokrajine, rekao je u utorak predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

"Veliki deo nadležnosti je već preuzet, odnosno, sve one za koje su bila obezbeđena sredstva. Ima nekih nadležnosti za koje nisu bila potrebna sredstva recimo kod nekih inspekcija. Očekujem da će narednih meseci biti prenete sve, ali ne bih fiksno definisao datume", kazao je Pajtić na Radio-televiziji Srbije.

On je istakao da je za završetak tog posla najvažnije usvajanje Zakona o javnoj svojini i Zakona o prihodima Vojvodine, kao i da ima informacije da će ti propisi biti usvojeni na jesenjem zasedanju Skupštine Srbije.

"Nemamo problem političke volje, već je u pitanju tehnika. Od sposobnosti administracije po pokrajinskim sekretarijatima i ministarstvima zavisi koliko će se brzo odvijati proces prenošenja nadležnosti. Najvažniji su zakoni", naveo je predsednik Vlade Vojvodine.

Pogledajte još