SEKSOLOZI SAVETUJU: Kako da začinite misionarsku pozu?

Iako misionarsku pozu ljudi obično doživljavaju kao najdosadniju pozu u seksu, istina je sasvim drugačija.

Naime, ona može biti vrlo zabavna. Neki od najboljih seksualnih terapeuta podelili su savete kako da misionarski položaj podignete na uzbudljiviji nivo.

Seksolog Kris Maksvel Rouz tvrdi da ova poza može biti jednako "prljava" kao i svaka druga poza u seksu.

- Misionarska poza može biti slatka i romantična, ali s druge strane i gruba i "životinjska". Iskustvo dobrog seksa mnogo više zavisi od vašeg stava, nego od vašeg položaja. Zapitajte se da li želite mekane, nežne poljupce na vratu ili grube ugrize uz vašu ključnu kost? Želite li romantični kontakt očima ili želite da zatvorite oči i da se usredsredite na dodire? Kad shvatite šta želite, tražite to - kaže Rouzova.

Koristite CAT tehniku

CAT tehnika je tehnika koitalnog usklađivanja i predstavlja varijaciju misionarske poze u kojoj žene lakše doživljavaju orgazme. Dok traje čin u misionarskoj pozi, muškarac treba da se pomeri prema gore nekoliko centimetara tako da baza njegovog polnog organa bude usklađena s klitorisom njegove partnerke. Žena zatim nogama omotanim oko njegovih bedara treba da priljubi genitalije i tako stvori pritisak i protivpritisak.

U jednoj studiji koja je objavljena u časopisu "Journal of Sex and Marital Therapy" o ženama koje nisu mogle da dožive orgazam u toku misionarskog seksa, nakon što su probale CAT obavestile su da su uz pomoć ove tehnike broj orgazama podigle za čak 56 odsto.

Dodirujte se

Dok vodite ljubav s partnerom stimulišite sami klitoris i dodirujte se. Uživajte u kontroli sopstvenog užitka i orgazma. Nemojte samo da ležite i da čekate da partner sve uradi sam. Pronađite pravi ugao, nagnite se i pomaknite kičmu. Ukoliko imate problem s pravim uglom, uzmite jastuk kao potporu.

Nemojte se plašiti "prljavog" razgovora

Biti dobar u krevetu uključuje i "seksi razgovor". Budući da je naš mozak naš najveći polni organ, seksi razgovori mogu dodatno da zagreju atmosferu u krevetu.

- Ne zaboravite da stenjete (ili vrištite!) Možete šaptati "slatke" ili "prljave" misli. Ovo pozitivno utiče na vašeg partnera, koji će dati sve od sebe da vas zadovolji - rekla je Rouzova.

Izvor: Klix.ba
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još