Zvezda na Slogu u najjačem sastavu

BEOGRAD, 21. septembra 2010. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić najavio je da će na utakmici sa Slogom u sredu u Kraljevu u šesnaestini finala Kupa Srbije igrati u najjačem sastavu, bez obzira na to što je rival trećeligaš.

"Jeste rival trećeligaš, ali u Kupu nema popravnog, a sećamo se i nekih ranijih iznenađenja i eliminacija favorita. Pada mi na pamet poraz Vojvodine od tada trećeligaša Hajduka sa Liona od pre dve godine", rekao je Kristić na današnjoj konferenciji za novinare.

"Ovo je utakmica za trofej, prva u nizu i igraćemo sa najjačim sastavom. Nećemo eksperimentisati. Igrači koji imaju manju minutažu treba da se nametnu na treninzima i mečevima rezervnog tima", dodao je Kristić.

Izostaće samo povređeni kapiten Slavoljub Đorđević.

Napadač Andrija Kaluđerović, koji je u sudijskoj nadoknadi subotnjeg duela sa Javorom postigao pobednički gol za Zvezdu, upozorio je da će Sloga u Kraljevu biti rasterećena i silno motivisana.

"Stadion će siguran sam biti pun, a domaćin izuzetno motivisan. Ne treba, ipak, da brinemo o tome, već da se koncetrišemo na nas. Očekujem sigurnu pobedu", naveo je Kaluđerović.

Crveno-beli su u dosadašnjih pet kola srpskog prvenstva ostvarili četiri pobede i jednom igrali nerešeno, ali uz samo sedam postignutih golova.

"Nadam se da će utakmica sa Slogom biti malo opuštenija sa gledanje. Da ćemo rano rešiti pitanje pobednika. A neka prednost od dva gola bi sigurno donela i lepšu igru", ocenio je Kristić, dok je Kaluđerović izrazio uverenje da će napadači Zvezde ubuduće biti efikasniji i koristiti prilike.

"Probaćemo da te propuštene šanse nadoknadimo u narednim utakmicama, a čini mi se da idemo u dobrom smeru, da je sve bolje", kazao je Kaluđerović pred duel sa Slogom, koji će se u Kraljevu igrati od 15.30.

Pogledajte još