KAZALJKE KAD SE SKLOPE: Kiki Lesendrić i Alen Islamović objavili spot za pesmu "Jedino"

Rok muzičar, kompozitor, tekstopisac i aranžer Zoran Kiki Lesendrić, frontmen "Pilota" i pevač Alen Islamović, jedan od najboljih muških vokala sa prostora bivše Jugoslavije, objavili su spot za duetsku pesmu "Jedino".

Kiki i Alen su rok zvezde, koje traju skoro 40 godina i ne postoji festival i grad u regionu u kome nisu nastupali. Jedan drugog veoma cene i zato već dugo imaju želju da sarađuju što su, napokon, i ostvarili. Numera "Jedino" je nešto posebno i odskače od pesama koje je Kiki snimao sa Pilotima, zato je odlučio da ovu nežnu i emotivnu pesmu obogati snagom Alenovog vokala, koji je jedan od retkih, pravih rok vokala na ovim prostorima.

Kiki je autor teksta, muzike i aranžmana, a pored "Pilota" u pesmi se pojavljuju i gudači, kao i prateći vokali Olga Popović i Leontina Vukomanović, što je pesmi dalo neku posebnu dimenziju. Spot je snimljen u kultnom restoranu "Polet", koji neguje samo dobru muziku i čuva uspomene na zlatno doba rokenrola na ovim prostorima.

Alen je prezadovoljan pesmom i zato će se ona naći na njegovom novom albumu, koji objavljuje ovih dana, a potom i na Kikijevom albumu koji će izaći u oktobru. Frontmen "Pilota" trenutno završava snimanje 19 novih pesama, a tokom leta će odlučiti koje numere će se pojaviti na novom albumu. Po objavljivanju albuma, Kiki planira veliku regionalnu turneju, na kojoj će Alen biti jedan od gostiju, a i tokom ovog leta imaće i zajedničke nastupe.

Kiki Lesendrić je čuveni autor predivnih, dirljivih pesama za sva vremena, ali, kaže da dugo nije napisao ovakvu pesmu.

- Inspiracija za pesme je, uvek, ljubav. Sve u životu je slučajno i odvija se po nekom redu, koji ne možemo da kontrolišemo. Naš život, spajanja i razdvajanja, su delovi nekog univerzuma. Zaljubiš se, odljubiš se, neko ti pobegne, ode, a ti onda od toga praviš piramidu – rekao je Kiki.

Muzičari poručuju da muzika ne poznaje granice, kao i da je bitno da se dopadne ljudima, a najvažnije je da se dopada - njima.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.