BEAUTY SAVETI: Sva pravila samopotamnjivanja

S obzirom da nas je sunce, čini se zaboravilo, s prvim toplim danima imaćemo problem da smelo obučemo lepršave letnje komade, jer nismo imale vremena da radimo na svom tenu, kako bi nam odevne kombinacije savršeno pristajale. Naravno, sreća je što uvek možemo da posegnemo za nekim od proizvoda za samopotamnjivanje, pod uslovom da znamo kako da ih nanesemo pravilno, kako bi naš ten bio ujednačen na celom telu, bez neurednih fleka.

Iako je solarijum najefikasnije rešenje, koje će nas brzo dovesti do suncem okupanog tena, on može imati i brojne negativne uticaje na našu kožu. Lepa koža je zdrava koža i zato ne želimo da joj nanesemo oštećenja, pa je pravi izbor za tople sunčane dane neki od proizvoda koji će efikasno potamneti kožu, bez ijedne negativne posledice. Proizvodi za samopotamnjivanje pružiće vam zdrav preplanuli ten, kao da ste se tek vratile sa plaže, naravno pod uslovom da ste ih pravilno naneli.

Za postizanje lagane preplanulosti, najbolji izbor su definitivno penasti proizvodi za samopotamnjivanje. Međutim, ako vaša koža pripada suvom tipu, odaberite uljane proizvode ili hidratantnu kremu, koje će vašu kožu, pored toga što će je potamneti i bogato nahraniti.

Da biste izbegli neujednačeno nanošenje proizvoda za samopotamnjivanje i neuredan, flekav ten, potrebno je da kožu dobro pripremite za nanošenje proizvoda, a prvi korak je definitivno temeljan piling celog tela, kako biste otklonili sve mrtve ćelije na koži i pripremile je za ujednačen preplanuo ten.

Poželjno je da pre nanošenja proizvoda izdepilirate sve nepoželjne dlačice, kako bi koža što bolje upila proizvod za samopotamnjivanje.

Važno je da nakon tuširanja sačekate da se vaša koža dobro osuši, jer ukoliko je koža vlažna ili masna, postoji verovatnoća da nećete jednako naneti proizvod svuda, ili da ga koža neće upiti istim intenzitetom.

Proizvod obavezno nanesite specifikovanom rukavicom, koju ćete dobiti u pakovanju proizvoda, kako biste izbegli da vam dlanovi previše potamne i nokti na ruci izgledaju neuredno.

Ako ispoštujete sva ova pravila i redovno nanosite proizvod za samopotamnjivanje, već sa prvim sunčevim danima, moći ćete da prošetate vaš preplanuli, letnji ten.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.