Srbija sledeće godine protiv Indije

BEOGRAD, 22. septembra 2010. (Beta) - Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće protiv Indije u prvom kolu Svetske grupe tog takmičenja sledeće godine, odlučeno je žrebom u Briselu.

Srbija će biti domaćin u tom duelu koji će se igrati od 4. do 6. marta.

Prethodno reprezentaciju Srbije u decembru ove godine očekuje finalni duel Dejvis kupa protiv Francuske.

Parovi prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa za 2011. godinu:

Srbija - Indija Rusija - Švedska Češka - Kazahstan Argentina - Rumunija Čile - SAD Belgija - Španija Nemačka - Hrvatska Austrija - Francuska

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović ocenio je u sredu da je Dejvis kup reprezentacija imala sreće što je dobila Indiju za protivnika u prvom kolu tog takmičenja sledeće godine.

"Igraćemo kod kuće, a ovaj put imali smo sreće u žrebu, za razliku od prethodnih godina kada smo u prvom kolu izvlačili Rusiju i Španiju u gostima. Danas je Srbija prvi nosilac u Svetskoj grupi. To je velika stvar, ali smo je zaslužili", rekao je Živojinović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija će od 4. do 6. marta sledeće godine ugostiti selekciju Indije, a ukoliko prođe dalje, u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Rusija-Švedska.

"Dok sam putovao sa Nenadom Zimonjićem dobro sam upoznao indijske igrače. On je tada igrao protiv Maeša Bupatija, a jedno vreme je u dublu igrao sa Leanderom Paesom. Indija ima tenisku tradiciju, velika su zemlja. Mi smo mali, ali imamo srce", naveo je selektor ekipe Bogdan Obradović.

Pogledajte još