Taksisti najavili novi štrajk

Udruženje registrovanih i neregistrovanih taksista za danas je najavilo štrajk upozorenja ispred Skupštine Beograda, zbog, kako navode, neustavnog i protivzakonitog ponašanja zamenice gradonačelnika Beograda Radmile Hrustanović. Štrajk upozorenja zakazan je za 10 časova, a osnovni zahtev taksista je da se poštuje odluka Ustavnog suda i omogući upis u registar svim taksi prevoznicima koji ispunjavaju uslove za to. 

„Ustavni sud je proglasio neustavnom odluku Skupštine grada o Auto−taksi prevozu kojom se propisuje ograničen broj prevoznika i time omogućio svim taksistima koji su sada na listi čekanja, a ispunjavaju uslove, da budu registrovani“, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Beogradu predsednik Udruženja registrovanih i neregistrovanih taksista Predrag Pezerović. On je upozorio da time što ne želi da ispoštuje odluku Ustavnog suda Radmila Hrustanović krši zakon. „Zamenica gradonačelnica nalaže sekretaru za privredu Dorđu Mazinjaninu da ne ispoštuje odluku Ustavnog suda, naveo je Pezerović. 
Udruženje registravanih i neregistrovanih taksista najavilo je da će, ukoliko njihov zahtev ne bude ispunjen, oko 500 taksi vozila od ponedeljka svakoga dana u podne kretati u protestnu vožnju od Topčiderske zvezde do Skupštine grada. („Beta“-„Pregled“)

Pogledajte još