Zvezda jedva protiv Sloge, eliminacija OFK Beograda

BEOGRAD, 22. septembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u sredu u Kraljevu domaću Slogu sa 2:0 u šesnaestini finala Kupa Srbije u kome beogradska ekipa brani trofej.

Prve rivale u Kupu preživela je i većina ostalih prvoligaša. Vojvodina je u Petrovcu na Mlavi pobedila još jednu Slogu sa 2:0, istim rezultatom je Rad u Pećincima savladao Donji Srem, a Borač u Čačku rivala iz Super lige Inđiju, dok je Jagodina bila najubedljivija i duel Bežanijom rešila u svoju korist sa 4:0.

Sigurni su bili i fudbaleri Slobode Sevojno koji su izbacili Mladi Radnik pobedom od 3:1. Takmičenje su, međutim, završili OFK Beograd, koji je izgubio od Teleoptika sa 1:2, Čukarički, porazom od Sinđelića u Nišu 0:2, kao i Javor, Hajduk i BSK za koje su kobni bili jedanaesterci.

BSK je, posle 1:1 u regularnom toku duela sa Sremom iz Sremske Mitrovice, izgubio sa 3:5. Javor je posle 2:2 sa Sremom iz Jakova u penalima izgubio sa 4:5. Istim skorom u izvođenju penala i Kolubara je eliminisala Hajduk u susretu u kome nije bilo golova.

Izvođenje penala isplatilo se Smederevu i Metalcu. Smederevo je na gostovanju kod Mokre Gore, jedinog tima sa Kosova i Metohije, igralo 0:0, ali je bilo preciznije sa bele tačke - 9:8. Metalac je posle 1:1 sa Novim Sadom u penalima pobedio sa 5:3.

Najviše pažnje, ipak, privukao je Kup debi Crvene zvezde koja je razočarala na počeku puta ka odbrani trofeja, pošto je oba gola postigla u samom finišu duela sa trećeligašem iz Kraljeva.

Ponovo je Zvezdu spasao Andrija Kaluđerović koji joj je golom u sudijskoj nadoknadi doneo i tri boda u susretu sa Javoror u subotnjem prvenstvenom duelu.

Kaluđerović je u Kraljevu bio dvostruki strelac. Prvi gol je postigao u 90. minutu, a drugi dva minuta kasnije.

Letošnje pojačanje Zvezde tako je ponovo nadoknadilo probleme u napadu crveno-belih koji se domaćima prvi put pripretili tek u finišu prvog poluvremena. Nastavak je doneo veću inicijativu Zvezde, ali sve do samog finiša golova nije bilo.

Utakmica između Spartaka i Novog Pazara u Subotici odložena je za 28. septembar, dok će se duel domaće Mladosti iz Apatina i Partizana igrati 6. oktobra.


Šesnaestina finala fudbalskog Kupa Srbije

BSK Borča - Srem Sremska Mitrovica 1:1, penalima 2:4
Donji Srem - Rad 0:2
Sloga Kraljevo - Crvena zvezda 0:2
Mokra Gora - Smederevo 0:0, penalima 8:9
Srem Jakovo - Javor 2:2, penalima 5:4
Sinđelić Niš - Čukarički 2:0
Sloga Petrovac - Vojvodina 0:2
Borac Čačak - Inđija 2:0
Teleoptik - OFK Beograd 2:1
Proleter Novi Sad - Napredak 1:0
Metalac - Novi Sad 1:1, penalima 5:3
Jagodina - Bežanija 3:0
Mladi radnik - Sloboda Point Sevojno 1:3
Hajduk Kula - Kolubara 0:0, penalima 4:5

Odloženo:

Spartak Zlatibor voda - Novi Pazar
Mladost Apatin - Partizan

Pogledajte još