Za četvrtak, 23. septembar 2010.

BEOGRAD, 23. septembra 2010. (Beta-AP) - Većina beogradskih listova u današnjim izdanjima objavljuje intervju s visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, i bave se najavljenim pregovorima Beograda i Prištine.

BLIC - Pod naslovom "Dačić: Možemo u koaliciju sa SNS i DS" list donosi razgovor sa šefom Socijalističke partije Srbije. Takođe donosi najavu Slobodana Homena: "Oduzimamo Legiji orden". List piše i o korišćenju estrade u izbornoj kampanju SNSD, donoseći naslov "Ceca peva za Dodika".

DANAS - Pod naslovom "Dijalog Beograda i Prištine ključan za put ka EU" list donosi intrervju s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton. Takođe piše da je aviokompanija Britiš ervejz ukinula liniju Beograd-London, i donosi naslov "'Lou kost' operateri ugrozili aviokompanije".

POLITIKA - List na naslovnoj strani donosi "Predlog platforme za pregovore Srbije i Kosova" koji je izneo Centar za novu politiku. Takođe donosi intervjue s Ketrin Ešton pod naslovom "Očekujem proces korak po korak" i sa ambasadorom Španije Injigom Palasiom de Espanjom pod naslovom "Beograd odmah mora da dobije podršku Brisela i EU". Tu je i intervju s glumcem Sergejem Trifunovićem pod naslovom "Srbija mi ponekad liči na Divlji zapad", povodom početka bioskopske distribucije filma "Srpski film".

VEČERNJE NOVOSTI - List donosi intervju s Ketrin Ešton koji je naslovljen sa "Evropa treba da posreduje". Pod naslovom "Kraj počeku?" list najavljuje moguće izmene Zakona o čekovima. Povodom presude koju je Andriji Draškoviću izrekao Viši sud u Beogradu list donosi naslov "10 godina Andriji".

jor/dar

Pogledajte još