Selektor Petrović na konferenciji u Madridu

BEOGRAD, 22. septembra 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović prisustovao je Konferenciji
selektora evropskih država koja se održava posle velikih takmičenja, a čiji je domaćin ove godina bila Španija – aktuelni svetski i evropski šampion.

Kako se navodi u današnjem saopštenju Fudbalskog saveza Srbije, konferencija je održana od 20. do 22. septembra u Madridu.

"Ovo je bio veoma interesantan i koristan skup. Svaki trenutak iskoristili smo za priču o fudbalu i aktuelnim dešavanjima u najpopularnijem sportu. Ovakvi sastanci su savetodavne prirode, ali su i prilika da se čuje mišljenje sa izuzetno stručnog mesta", rekao je Petrović.

Predavači su bili iz selekcija koje su osvojile medalje na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi - iz Španije, Holandije i Nemačke, ali i drugi stručnjaci kao što je Marčelo Lipi, koji je osvajao titulu na SP i klupsku Ligu šampiona.

Vodeći strucnjaci evropskih selekcija iskoristili su susret u Madridu da analiziraju i razmatraju savremene fudbalske tokove, a između ostalog razmatrali su i mogućnost korišćenja tehnologije u cilju eliminisanja grešaka.

Pogledajte još