IZABRANA PRVA FINALISTKINJA MISS SRBIJE 2019: Željana Stojanović ponela titulu Miss Jorgovana Kučevo

U okviru manifestacije "Homoljski motivi" u prelepom ambijentu gradskog trga Kučevo, izabrana je prva finalistkinja izbora za Miss Srbije 2019.

"Homoljski motivi" predstavljaju tradicionalnu manifesraciju, koja je ove godine održana 52. put za redom. Biranje najlepše pastirice u okviru manifestacije je ove godine preraslo u polufinalni izbor za Miss Srbije, pod nazivom Miss Jorgovana Kučevo.

Podsećanja radi prva manifestacija "Homoljskih motiva" pre 52 godine održana je pod nazivom Jorgovanska noć. Za titulu najlepše takmičilo se jedanaest devojaka iz Istočne Srbije. Devojke su se publici predstavile prvo u narodnoj nošnji, a zatim u kratkim i dugim svečanim haljinama kreatorke Vladanke Celić.

Titulu Miss Jorgovana Kučevo osvojila je Željana Stojanović, učenica srednje ekonomske škole iz Smedereva. Prva pratilja je Teodora Mitić, učenica gimnazije iz Zaječara. Druga pratilja je Sofija Marić, student arhitekture iz Despotovca. Titulu Miss fotogeničnosti je osvojila Milica Pavlović, a najšarmantnija je bila Jovana Lupšić iz Kučeva.

Ceo događaj propraćen je bogatim muzičko-scenskim programom sa igračima KUD iz Kučeva, kao i izvođačima Sumpatiko benda, Mikan Kozomara, Nikola Nikolić-Džoni, Marina Stefanović i Jellena koja je učestvovala u muzičkom delu programa, ali i kao voditelj zajedno sa Nenadom Milosavljevićem.

Uprkos kiši, pored više novinskih i televizijskih kuća, događaju su prisustvovale i mnogobrojne zvanice iz regiona i Beograda. Ono što bi moglo da se izdvoji kao glavna karakteristika događaja, pored dobre organizacije i visokog profesionalizma, je zadovoljstvo i osmeh koji su sve lepotice imale kako tokom samog takmičenja, tako i u trenutku kada je žiri doneo odluku koja devojka će poneti titulu Miss Jorgovana Kučevo.

Pored toga što je ušla direktno u finale takmičenja za Miss Srbije, pobednica je dobila i stipendiju za kompletno školovanje na fakultetu za Projektni menadžment i inovacije, kao i povelju grada Kučeva kao zaštitno lice i zvanični PR kako manifestacije tako i samog grada.

Sutradan, nakon takmičenja, lepotice su zajedno sa predsednicom kompanije "Miss Yu", Vesnom Jugović, koja je idejni tvorac projekta "Srbija zemlja jorgovana" i predsednikom opštine Kučeva, zasadili jedanest jorgovana u blizini gradskog trga i time zatvorili ovogodišnju manifestaciju.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Marko Jovanović

Pogledajte još