Nova sezona Narodnog pozorišta

BEOGRAD, 23. septembra 2010. (Beta) - Narodno pozorište u Beogradu najavilo je u četvrtak na konferenciji za novinare, repertoar za novu, 142. sezonu, koja je počela premijernim izvođenjem opere "Lučija od Lamermura" italijanskog kompozitora Gaetana Donicetija.

Direktorka drame Narodnog pozorišta Ivana Dimić rekla je da je naredna premijera na Velikoj sceni tog teatra zakazana za 6. oktobar, kada će biti izvedena predstava "Zlatno tele" u režiji Gorana Markovića.

"Tokom nove sezone na Velikoj sceni će premijerno biti izvedene i predstave 'Otelo' u režiji Dejana Mijača u martu 2011. godine i 'Kanjoš Macedonović' u režiji Vide Ognjenović, u julu sledeće godine", rekla je ona.

Na sceni "Raša Plaović" će tokom 142. sezone biti izvedeno nekoliko premijera, među kojima i premijera predstave "Heda Gabler" u režiji Snežane Trišić, koja će biti izvedena 29. januara 2011. godine i "Mali bračni zločini" Filipa Grinvalda, čija je premijera zakazana za februar.

Direktor baleta Narodnog pozorišta Konstantin Kostjukov rekao je da će tokom decembra ove godine, na sceni tog teatra biti obnovljen balet "Dama sa kamelijama" Đuzepe Verdija u režiji Lidije Pilipenko.

Pogledajte još