Meč protiv Spartaka početak teške serije

BEOGRAD, 23. septembra 2010. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je ekipa spremna na tešku seriju utakmica u kojoj će prvak Srbije igrati protiv subotičkog Spartaka, londonskog Arsenala i novosadske Vojvodine.

"Svi osim (Aleksandra) Miljkovića su spremni za sutrašnju utakmicu. Naravno, trudiću se da odmorim neke igrače. Znamo šta nam donosi meč protiv Spartaka, čeka nas serije teških utakmica. To je jedan mikrociklus, odmerićemo snage sa Spartakom, Arsenalom i Vojvodinom", naveo je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Šef stručnog štaba prvaka Srbije kazao je da dobro poznaje subotičku ekipu.

"Spartak je ove sezone igrao u Evropi, a prošle je osvojio četvrto mesto u grupi. Gledao sam više utakmica Spartaka i znam odakle nam preti opasnost. Nadam se da ćemo iskoristiti sve njihove slabosti", kazao je Stanojević.

On je rekao da je potpuno normalno što njegovi igrači već sada razmišljaju i o duelu protiv Arsenala u utorak u Ligi šampiona.

"Treba Arsenal da im stoji u podsvesti, to je sasvim prirodno. Pa i ja razmišljam o Arsenalu, ali i o utakmici sa Vojvodinom koja nas čeka posle toga. Ipak, iako razmišljaju o Ligi šampiona, do sada nijednog trenutka nisam video da moji igrači pričaju o bilo čemu drugom, osim o aktuelnom rivalu", istakao je trener Partizana.

Stanojević se nije složio sa konstatacijom novinara da je Partizan bez problema zabeležio pobedu u svih pet dosadašnjih utakmica u domaćoj Super ligi.

"Lepo je ako izgleda rutinski, ali bilo je teško u prošlom kolu protiv Borca u Čačku. Najvažnije je da stvaramo dosta šansi i imamo dobru realizaciju. Ne zaborative da situacija može brzo da se promeni, a čeka nas još mnogo teških gostovanja", zaključio je Stanojević.

Utakmica šestog kola Super lige Partizan-Spartak igra se sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj. Meč je pomeren sa subote na petak, jer Partizan sledećeg utorka dočekuje Arsenal u drugom kolu Grupe H Lige šampiona.

Pogledajte još