GOSSIP GIRL: Dolce Vita u Veneciji

Sećate li se filma “Turista” kad Anđelina Džoli i Džoni Dep beže po Veneciji od nekih ruskih mafijaša? Na otvaranju Bijenala, čujem, nije bilo ruskih mafijaša ali su naši “Anđelina i Dep” vodili veoma uzbudljiv život tih dana.

Elem, Ćalka je drešila kesu i dala odrešene ruke Lejli da o trošku poreskih obveznika Srbije – organizuje raskošni parti u otmenoj palati preko puta Palazzo Gritti na Grand kanalu. Pošto se nije znalo hoće li biti kiše ili neće – Lejla je, zlu ne trebalo, iznajmila i palatu i okolni vrt, da se gosti komodaju kako im i pripada.

Otkud sad Ćalka i Lejla? Neupućeni su nedavno bili šokirani činjenicom da Lejla, koja je uvek bila glavni opozicionar, srčano brani Ćalku i njene “kreativne napore”. Oni malo više upućeni nisu se iznenadili jer su znali da je Lejlin muž u biznisima sa Ćalkinim bratom i da “ruka ruku mije” kako je to uvek na ovim prostorima i bilo. Naročito kod onih kojima su puna usta liberalne ekonomije i demokratije.

Na prijem je bio pozvan i Ćelavi ministar kojeg se sećate iz priče “Labudovo jezero” od pre više od mesec dana. Kako se Ćalka i Ćelavi ne vare – kaže da se on tu osećao kao “deveto prase” a tako je i izgledao. Vele prisutni da je imao facu kao glavni glumac u filmu “Smrt u Veneciji”, delovalo je kao da je došao ovde da se od života razdeli.

Međutim, nisu svi bili nerasploženi. Počasni gost, gle čuda, bio je naš stari znanac Šmrkomir sa sve suprugom. Da, da onom za koju se pričalo pre par godina da ga vara sa Čipsijem. Elem, Šmrkomirova ženica, nabadala je, kažu u visokim štiklama po kamenim pločnicima Venecije sve kukajući kako nema taksija. Upućeni kažu da je dotična sestra Lejlinom mužu, onom što je u biznisu sa Ćalkinim bratom. Znam da deluje zamršeno ali tako je to sa našom elitom, svi uvezani, svima puna usta poštenja, a svi znamo oko čega se sve vrti. Dobro, kod Šmrkomira i oko onog drugog. Posebno raspoložena bila je i Ćalkina draga, sve je, vele, poskakivala, ovo joj je, poverila se, prva velika žurka od kako se porodila.

Raskošnim vrtom venecijanske palate tekli su potoci šampanjca, Šmrkomir je svako malo išao u toalet, foto-reporterima je ulaz bio zabranjen a gosti su zamoljeni da fotografije ne kače na društvene mreže. Jednog dana će se saznati koliko je Ćalka potrošila narodnih para na sve ovo, ali koga će da bude briga. Lejla, Šmrkomir i ekipa, ludo su se proveli!

Kako je Bijenale u Veneciji smotra onoga što je najnovije i najbolje u savremenoj umetnosti, vrlo često su to razne provokativne instalacije i performansi – verujem da su neki od posetilaca pomislili da je reč o umetničkoj instalaciji u kojoj jedna od najsiromašnijih zemalja učesnica iznajmljuje najluksuzniju vilu na Grand kanalu. Šteta što ovo nije bilo u zvaničnoj konkurenciji, da jeste, Litvanci, ne bi imali šanse.

Priča mi drugar da je pre nekog vremena u jednom beogradskom restoranu video Udovicu. Kaže, nije mogao da je prepozna. Nekada su se zbijale šale sa čuvenom ženom političara Stanom, njenom drugaricom Dankom što je nedavno oženila ćerku za brata teniserke i trećom drugaricom, modnom kreatorkom Kuguarkom. Pričalo se još devedesetih da su sve tri išle kod istog plastičara koji im je radio usta i jagodice pa su sve izgledale kao loše kopije Džoan Rivers. A od Stane se to nekako i očekivalo, međutim, od “uvek smerne” Udovice – ko bi se tome nadao…

Do čitanja, sledećeg petka tačno u podne!

Nastavite da komentarišete i pišete mi na: gosipicanadlanu@gmail.com

xxx

Gossip Girl

ARHIVA STARIH KOLUMNI

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci
12 komentara
 1. Semi Džo says

  Nemam komentar. 😢 Zato smo tu, gde jesmo. 😢 Na vrhu su oni , koji to ne zaslužuju . I neće uskoro biti bolje . Nažalost. 😢

  1. Biserka says

   Kome vjerovati? Semi Dzo kod mother kaze da ti nisi ona a ti kazes da ona nije ti. 🤣

   1. Semi Džo says

    Od ponuđenih , nikom . Nažalost. 😢 Ne mogu da uđem u diskusiju o njima , jer bi mi skočio pritisak , šećer …itd. Zato nam mladi kadar odlazi ..😢 Ali mi je drago , što Gossip ne štedi ovaj šljam. Bar da znamo malo više o onima , koji nam maglu prodaju.

   2. ribizla says

    Koji je to drugi blog o kome pricate

    1. Semi Džo says

     Velika mama. Ali tamo su dobrodošli samo fanovi Prve iliti Hvaljene . Mislim na redakciju ,gde Bigi piše . Ako ih samo pitate zašto ih favorizuju ??? Mislim na Prvu i njenu juniorku . Odmah će vas blokirati . 😂😂😂

     1. Biserka says

      Pa to i nije bas tacno. Ja sam par komentara pisala na racun Hvaljene i prosli su bez cenzure… naravno, nisam vrijedjala ali sam iznijela svoje misljenje.

     2. Semi Džo says

      Biserka , veliki respekt za Bigi . Bila sam tamo duži vremenski period . Ali njena redakcija , me blokirala . Pratla sam ih , na mrežama . Tamo često reklamiraju Prvu i Juniorku . Od nastupa , pa do “prirodne” lepote . Kada sam njih pitala , zašto ih toliko reklamiraju . I zašto nisu prema svima jednaki . Oni su me blokirali. A ko su ti , stvarno ne znam. Tako da su ti ,neki odlučili . Ne Bigi , nego njen tim. I ne samo to , odmah posle se pojavila druga osoba koja piše pod mojim imenom . Toliko o nezavisnom portalu. 😂😂😂

   3. Semi Džo says

    Izvini Biserka nisam razumela pitanje . Tek sam sada obavestena , šta se tamo dešava . Dugo sam bila tamo , do otprilike sredine aprila . Kada su me blokirali , pojavila se nova Semi Dzo. 😂😂😂 Razlika je samo u slovu ž. Ja sam bila Džo. Ali podblogeri koji su tamo , bi mogli da po načinu pisanja da vide da to nije ista osoba. 💋 Ta osoba , ja i redakcija znamo istinu . Redakcija i te kako zna , na osnovu maila . Mada mene nije briga . Samo mi je glupo , šta to rade ? Mora da sam im se ozbiljno zamerila . 😂😂😂 Ja sam mogla da se tamo ponovo vratim , novo ime i drugi mail. Ali mi ne pada na pamet .😂😂😂 Ali imam neke principe i hoću da kažem istinu.

 2. Kale says

  Moliću objašnjenje ko je ko 😊

 3. jojjj says

  pomagajte-osim udovice i ove tri drugarice, nikoga ne mogu da provalim🙄

  1. Semi Džo says

   Calka / javno se deklarisala , da nije hetero. Njena devojka je skoro postala mami. Smrkomir je možda Č.d . (čvorak ) ? Nisam sigurna . Možda bi Gossip trebalo da uvede like . Tako bi i mi bolje znali da li grešimo.

 4. Ribizla says

  Hvalaaaaaaa :))) nadam se da ce ovaj blog ponovo da zazivi i da ce gospica pisatii kao nekadd 🥳

Ostavite komentar

Your email address will not be published.