Hokejaši Partizana napadaju trofej u Slohokej ligi

BEOGRAD, 23. septembra 2010. (Beta) - Hokejaši Partizana utakmicom protiv Triglava iz Kranja počinju takmičenje u slovenačkoj Slohokej ligi, a kapiten crno-belih Marko Milovanović ocenio je da ekipa ima kvalitet da osvoji trofej.

"Neće nam biti lako protiv Triglava, jer smo imali kratak pripremni period za ovu sezonu. Tek smo 6. septembra počeli da treniramo u hali na Novom Beogradu, a na led u Pioniru smo izašli 15. septembra. Ipak, ubeđen sam da nikome neće biti lako da nas pobedi u Beogradu. Prošle godine to je uspeo samo Maribor", izjavio je Milovanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Duel Partizana i Triglava u prvom kolu igra se u subotu od 17.30 u hali Pionir.

Crno-beli su u odnosu na prošlu sezonu značajno izmenili sastav, a najveća pojačanja su slovenački internacionalci Mitja Stolar i Anže Terlikar. U klub je došli i Kanađani Met Henson, Patrik Ule i DŽeret Konkl, a na golu će stajati Amerikanac DŽon Marej.

"U odnosu na prošlu sezonu imamo više iskusnijih igrača, stranaca. Tu je Konkl, slovenački reprezentativci... Mislim da imamo jaču ekipu nego u prethodnoj sezoni", dodao je Milovanović.

Partizan je u novu sezonu ušao i sa novim trenerom, Pavelom Kavčičem, koji je 1986. godine odveo crno-bele do titule šampiona u tadašnjoj Jugoslaviji.

"Vraćam se na dobro poznato mesto, u najveći grad bivše Jugoslavije. Ovde sport ne da nije stao, nego je otišao još dalje. Poznajem veliki broj igrača, jer sam prošle sezone vodio Maribor u finalu protiv crno-belih. Nadam se da ćemo zajedno uraditi dobar posao", kazao je Kavčić.

Slovenački stručnjak čestitao je fudbalerima Partizana plasman u Ligu šampiona, teniserima Srbije ulazak u finale Dejvis kupa, a košarkašima Srbije osvajanje četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu.

Ove sezone u Slohokej ligi takmičiće se deset ekipa, od kojih sedam iz Slovenije: Maribor, Triglav, Jesenice, MK Bled, HDD Bled, Slavija i Mladost. Pored šampiona Srbije, igraće i predstavnik Hrvatske, Zagreb i austrijski Grac.

Liga se igra po trokružnom ligaškom sistemu, a nakon 27 utakmica, osam prvoplasiranih ekipe nastavlja takmičenje u plej-ofu.

Četvrtfinale i polufinale plej-ofa igra se na dve, a finalna serija na tri pobede.

Pogledajte još