Sampras: Nadal može biti bolji od Federera

BEOGRAD, 23. septembra 2010. (Beta) - Jedan od najvećih svetskih tenisera, Amerikanac, Pit Sampras izjavio je da veruje da Španac Rafael Nadal ima šansu da obori rekord Rodžera Federera od 16 gren slem titula ako "nastavi da igra pametno".

Nadal je nedavno na Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu osvojio svoju devetu gren slem titulu.

"Ako bude dovoljno pametan, a računajući da je još mlad, može još mnogo toga da uradi. Jedino pitanje je da li njegovo telo može da izdrži toliki napor. Klinac je nemilosrdan", rekao je Sampras, koji je najavio revijalan meč koji će odigrati februara u Njujorku sa nekada velikim rivalom Andreom Agasijem, prenosi "Jurosport".

Amerikanac, koji je u svojoj karijeri osvojio 14 gren slem titula, rekao je da veruje da Nadalu sigurno nije cilj da osvoji 16, 17 ili 18 titula, već da samo želi da popravlja igru.

Sampras nije želeo da ulazi u raspravu o tome ko je najbolji teniser svih vremena, ocenjujući da je svaka generacija imala svog heroja.

"Tokom šezdesetih godina to je bio Rod Lejver, Ivan Lendl i Džon Mekinro tokom osamdesetih, Agasi i ja devedesetih. Rafa je definitivno tu. Možete da ga svrstate u prvih troje, četvoro, ali on je tek na sredini karijere i može još mnogo toga da uradi", rekao je Sampras.

Pogledajte još