Mateus obećao renesansu fudbala i povratak Berbatova

SOFIJA, 23. septembra 2010. (Beta-AP) - Novi selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Lotar Mateus obećao je da će vratiti ugled selekciji koja je svojevremeno bila četvrta ne svetu i da će pokušati da ubedi Dimitra Berbatova da se vrati u tim.

"Verujem da Bugarska poseduje kvalitet da osvoji jedno od prva dva mesta u svojoj kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Neće biti lako nakon poraza od Engleske i Crne Gore, ali pred nama je veliki izazov", rekao je Mateus novinarima u Sofiji.

Napadač Mančester junajteda Dimitar Berbatov u maju je saopštio da zbog privatnih razloga neće više nastupati za reprezentaciju Bugarske.

"Bez obzira na motive i razloge, svaki fudbaler trebalo bi uvek da se odazove pozivu u nacionalni tim", istakao je nemački stručnjak.

Mateus je danas u Sofiji potpisao jednogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Bugarske. Na klupi te selekcije zameniće Stanimira Stoilova, koji je podneo ostavku posle početna dva poraza u kvalifikacijam za EP 2012. godine.

Bivši trener Partizana, Makabija i Mađarske, rekao je da želi da Bugarska igra atraktivno i napadački.

Pored Crne Gore i Engleske, selekcija Bugarske u Grupi G kvalifikacija za EP igra još sa Švajcarskom i Velsom.

Pogledajte još