Svi optuženi u grupi Darka Šarića negirali krivicu

BEOGRAD, 24. septembra 2010. (Beta) - Pred Specijalnim sudom u Beogradu u petak je na suđenju grupi Darka Šarića, optuženoj za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, završeno iznošenje odbrana optuženih.

Svi optuženi negirali su krivicu, a suđenje će biti nastavljeno 25. oktobra u 14.30 kada će biti otvoren dokazni postupak.

Prethodno je optuženi Miloš Cajić, koji se tereti da je kao prvi oficir prekookeanskog broda "Pirgos" 15. oktobra 2009. godine trebalo da preuzme tovar od 2,2 tone kokaina sa jahte "Maui" nedaleko od Montevidea, u Urugvaju, rekao da je na njegovom brodu prevoženo više hiljada tona šećera u džakovima od 50 kilograma i da nije bilo moguće kontrolisati sadržinu svakog džaka.

Dodao je i da nije moguće da on izda nalog za prijem robe ili da primi robu bez znanja drugih članova posade. Cajić je na pitanje suda da li je po gazu moguće prepoznati da je utovareno dve tone robe odgovorio da mu to nije poznato jer je školovan za rad na brodovimo nosivosti preko 30.000 tona.

Upitan zašto brod "Pirgos" nije pristao u luku u Montevideu nego u sidrište, Cajić je odgovorio da je jeftinije tankovati gorivo u sidrištu nego u luci.

Pogledajte još