Pokrenut predstečajni postupak u Slap grupi

BEOGRAD, 24. septembra 2010. (Beta) - Privredni sud u Beogradu pokrenuo je u petak prestečajni postupak u Slap grupi iz Beograda, koja ima fabriku čipsa u Čačku.

Kako se navodi u obrazloženju rešenja, predstečajni postupak pokrenut je na zahtev Poreske uprave Srbije zbog neplaćenog poreza od 443 miliona dinara.

Navodi se i da je račun Slap grupe u blokadi više od 814 dana zbog duga od 917 miliona dinara. Privredni sud u Beogradu zakazao je za 27. oktobar ročište na kojem će se rasravljati o pokretanju stečaja u Slap grupi.

Zaposleni u Slap grupi počeli su štrajk 23. septembra zahtevajući isplatu dve i po zaostale plate, putne troškove za četiri meseca, povezivanje radnog staža za poslednjih pet godina i overu zdravstvenih knjižica.

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkcih (G17 plus) obećao je početkom septembra da će država preuzeti fabriku u Čačku, jer se njen vlasnik Slaviša Purić nalazi u zatvoru zbog nezakonitog poslovanja, a Više tužilaštvo u Beogradu je naložilo privremeno oduzimanje njegove imovine. Upravni odbor Slap grupe postavio je pre nekoliko dana Vladimira Cvijana (Srpska napredna stranka) za novog direktora.

Pogledajte još