PRIPREMITE SE ZA LETO: Tri proizvoda za lagan i minimalistički make up

Iako nas proleće nije obradovalo sa mnogo sunčanih dana, već optimištično razmišljamo o letu i svemu što nas očekuje tokom letnjih sunčanih dana. Letnji dani podrazumevaju preplanuo ten i lepršavu odeću, ali pre svega podrazumevaju detaljnu zaštitu kože od sunca, sa posebnim akcentom na koži lica.

Beauty svet diktira nova beauty pravila, koja će nam pomoći da se pripremimo za leto i da uz neurednu punđu i lepršave haljine, prošetamo blistav, besprekoran ten, sa minimumom šminke. Idealan make up za letnje dane je onaj prozračan, lagane strukture, koji vam neće smetati na licu tokom dana, a istaći će vašu prirodnu lepotu.

Najbitnija stvar, kada je letnji make up u pitanju je priprema lica, kako bi bilo otporno na sunčevo zračenje, ali i kako bi vaša šminka bila otporna na različite spoljašnje uticaje i tokom celog dana ostala na svom mestu.

Zato je prvi korak pri nanošenju letnjeg make up-a primer, koji će zagladiti vaše pore i blago zakamuflirati sitne nepravilnosti na licu, a istovremeno će obezbediti dugotrajnost vašem make up-u. Za letnje dane, preporučuju se prajmeri, koji nisu na bazi ulja, kako bi vašem licu što duže podarili željeni mat efekat i pomogli vam da šminka što manje prosija.

Pri izboru pudera, odaberite onaj koji najbolje odgovara vašem tipu kože i koji u sebi sadrži blagu, hidrirajuću komponentu, koja tokom dana hrani vašu umornu kožu, izmučenu spoljašnjim uticajima, vrućinom i make up-om. Uz to, beauty svet nam nudi pregršt proizvoda koji u svom sastavu imaju i SPF, koji je poželjno svakodnevno nositi tokom letnjih dana, pa bi bb krema ili puder sa zaštitnim faktorom bili najbolji izbor za letnji make up.

Letnji make up, podrazumeva neku vibrantnu i jarku boju na usnama, a pri odabiru ruža odaberite neki sa negujućom formulom, koji će pored kvalitetnog make up-a odnegovati vaše usne i učiniti ih veoma hidriranim i mekim.

Suva koža i proširene pore, najveći su problem sa kojim se borimo tokom letnjih dana, zato je veoma važno da koristimo make up proizvode laganije strukture, kako bi koža mogla da diše tokom vrućih dana, a kako bi sa druge strane izbegli neprijatan osećaj zatezanja na koži.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još