fbpx

HIT FESTIVALA FRANCUSKOG FILMA: Ostvarenje "Bez filtera" od večeras u bioskopima

Nakon velikog uspeha na Festivalu francuskog filma ostvarenje "Bez filtera" (Chamboultout/No filter) reditelja Erika Lavena naći će se od četvrtka, 6. juna, ekskluzivno u Kombank Dvorani, u ograničenoj bioskopskoj distribuciji.

Reditelj i scenarista Erik Laven bio je gost Beograda i otvorio je prvi Festival francuskog filma, a za njegov film "Bez filtera" tražila se karta više.

Film prati priču Beatris, koja sa svojom porodicom proslavlja objavljivanje svoje knjige: ona priča o nesreći koja je zadesila njenog muža. Iako je postao slep Frederik je i dalje zabavan i zavodljiv, ali i potpuno nepredvidiv. Međutim ova knjiga postaje interesantna i grupi njihovih poznanika jer, iako je Beatris izmenila imena, svaki njihov prijatelj pokušava da pronađe sebe u opisanim likovima.

- Scenario za film je nastao u vozu na putu ka Marseju. Delimično je zasnovan na istinitoj priči. Moja prijateljica sa časova tenisa, napisala je knjigu u kojoj je govorila o svojim prijateljima, a njima se to baš i nije dopalo - rekao je reditelj Laven.

Film "Bez filtera" svečano je otvorio Festival francuskog filma 28. maja u Kombank Dvorani i time najavio još sedam najaktuelnijih ostvarenja francuske kinematografije među kojima se našao i kanski hit "Sibil" (Sibyl) rediteljke Žistin Triet koji je zatvorio ovaj festival 1. juna.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.