Održana tribina “Žene žive i na selu” u Begeču

Šesta po redu tribina u 2019. godini u okviru projekta "Žene žive i na selu", održana je u nedelju, 9. juna, u Kulturnom centru Begeč.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili: Saša Bilinović, načelnik Gradske uprave za privredu; Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije grada Novog Sada i dr Nina Smiljanić, lekar specijalista iz Doma zdravlja Novi Sad.

Nakon toga usledila je panel diskusija na kojoj su o položaju i životu žena na selu govorili: Zvonimirka Cvejić Kovačević, "Cvejin salaš"; Smiljana Jovanović - Beba, domaćica iz Begeča; Vanja Drača koja je nosilac gazdinstva i poseduje voćnjak u Begeču; Nada Živanov koja se bavi proizvodnjom povrća i ratarstvom iz Begeča i Lidija Sanković, direktorka Kulturnog centra Begeč.

Kampanja "Žene žive i na selu", čiji je cilj osnaživanje žena u ruralnim predelima, pokrenuta je simbolično 8. marta 2019. godine statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Ova kampanja sprovodi se pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Centra za lokalnu demokratiju i Pošte Srbije. 

Pogledajte još