Bez telefona centralno, istočno Kosovo i Brezovica

GRAČANICA, 26. septembra 2010. (Beta) - Direktor Pošte Srbije na Kosovu i Metohiji Ranđel Nojkić rekao je da su posle jutrošnje akcije radnika Kosovske agencije za telefoniju, bez mobilne mreže ostali Srbi u centralnom, istočnom Kosovu i na Brezovici, a većina u centralnom Kosovu bez fiksne telefonije.

Radnici Kosovske agencije za telefoniju u pratnji brojnih pripadnika specijalnih jedinica kosovske policije (Rosa), uz monitoring pripadnika Euleksa i Kfora, jutros su oko 6.00 isključili predajnike mobilne telefonije Telekoma Srbije koji se nalaze u selu Sušica kod Gračanice.

"Jutros rano došli smo do predajnika u selu Sušica kod Gračanice i radnici Kosovske agencije za telefoniju pokazali nam nalog za isključenje predajnika i rekli nam da je o njihovoj akciji obaveštena kosovska opština Gračanica", rekao je Nojkić za agenciju Beta.

Radnici Kosovske agencije za telefoniju isključili su sve predajnike Telekoma Srbije u centralnom Kosovu, Kosovskom Pomoravlju i na Brezovici, regijama gde žive Srbi. Slična akcija je već sprovedena u aprilu na Kosovu.

Pogledajte još