Pogledajte govor Gorana Trivana na konferenciji “CSR Srbija 2019”

Color Media Communications već petu godinu zaredom organizuje konferenciju posvećenu društveno odgovornom poslovanju - CSR Srbija 2019 – Pioniri društvene odgovornosti.

Na ovogodišnjoj konferenciji predstavili su se lideri globalne održivosti u svetu i kod nas. Govorili su o implementaciji cirkularne ekonomije, zašto je ona važna za Srbiju, koji su njeni benefiti. Osim unapređenja ekonomije i mogućnosti stvaranja novih radnih mesta, koncept cirkularne ekonomije je neminovan, jer je ugrađen u evropske propise. Procene su da se uvođenjem cirkularne ekonomije u Srbiji mogu otvoriti nova radna mesta i povećati konkurentnost domaće privrede, naročito u sektoru reciklaže.

Broj kompanija u Srbiji koje integrišu CSR principe u strategiju poslovanja i razvijaju strateške CSR programe iz godine u godinu je sve veći. Teme konferencije bile su kompanije su posvećene ispunjavanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, ekonomsko osnaživanje žena, a od članica Nacionalne asocijacije saznali smo kako doći do čistije Srbije.

Konferenciju su otvorili Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Robert Čoban presednik Color Press Group i Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine.

Ministar Goran Trivan je govorio o zelenoj ekonomiji. Istakao je značaj razvijanja ekološke svesti u svakom pojedincu - svest da planetu nasleđujemo od prethodnih generacija i da je ostavljamo budućim generacijama.

- Juče je umro poslednji primerak indonežanskog nosoroga. Od osam miliona životinjskih vrsta na planeti čak milion je u izumiranju! Planeta na kojoj živimo se nalazi u velikoj opasnosti a glavni problem leži u ljudskoj pohlepi i težnji korporacija za profitom! Zato je važno da vidimo ovakve primere, kompanije koje posluju na principima održivog razvoja!- rekao je Trivan.

Konfrenciju su podržale kompanije: Vojvođanska banka, Delta Holding, Unicef Srbija, Telenor fondacija, Aqua Viva, Sigma Kula – Hlorogen, GSK, AMS Osiguranje.

Kako je izgledao govor Gorana Trivana pogledajte na linku ispod:

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.