CSR Srbija 2019: Bezbednost dece u Srbiji - Pogledajte predstavljanje Fondacije “Tijana Jurić”

Color Media Communications već petu godinu zaredom organizuje konferenciju posvećenu društveno odgovornom poslovanju - CSR Srbija 2019 – Pioniri društvene odgovornosti.

Na ovogodišnjoj konferenciji predstavili su se lideri globalne održivosti u svetu i kod nas. Govorili su o implementaciji cirkularne ekonomije, zašto je ona važna za Srbiju, koji su njeni benefiti. Osim unapređenja ekonomije i mogućnosti stvaranja novih radnih mesta, koncept cirkularne ekonomije je neminovan, jer je ugrađen u evropske propise. Procene su da se uvođenjem cirkularne ekonomije u Srbiji mogu otvoriti nova radna mesta i povećati konkurentnost domaće privrede, naročito u sektoru reciklaže.

Broj kompanija u Srbiji koje integrišu CSR principe u strategiju poslovanja i razvijaju strateške CSR programe iz godine u godinu je sve veći. Teme konferencije bile su kompanije su posvećene ispunjavanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, ekonomsko osnaživanje žena, a od članica Nacionalne asocijacije saznali smo kako doći do čistije Srbije.

Konferenciju su otvorili Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Robert Čoban presednik Color Press Group i Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine.

Igor Jurić, predsednik Fondacije “Tijana Jurić” održao je u sklopu konferencije potresnu prezentaciju koja je ganula sve prisutne. Igor je podelio sa publikom tragičnu priču o ubistvu njegove ćerke koja ga je motivisala da pokrene Fondaciju “Tijana Jurić”. Igor je pozvao roditelje i decu da uvek budu na oprezu gde god da se nalaze. Uputio je emotivnu i empatičnu poruku roditeljima da zapravo nije važno kakav će zivot finansijski pružiti svojoj deci već je dragoceno vreme provedeno sa njima.

Konfrenciju su podržale kompanije: Vojvođanska banka, Delta Holding, Unicef Srbija, Telenor fondacija, Aqua Viva, Sigma Kula – Hlorogen, GSK, AMS Osiguranje.

Kako je izgledalo ovo predavanje i o čemu je sve Igor govorio pogledajte na linku ispod:

Pogledajte još