CSR Srbija 2019: Pogledajte panel "'Izazovi' i izazovi organizovanog dobročinstva"

Color Media Communications već petu godinu zaredom organizuje konferenciju posvećenu društveno odgovornom poslovanju - CSR Srbija 2019 – Pioniri društvene odgovornosti.

Na ovogodišnjoj konferenciji predstavili su se lideri globalne održivosti u svetu i kod nas. Govorili su o implementaciji cirkularne ekonomije, zašto je ona važna za Srbiju, koji su njeni benefiti. Osim unapređenja ekonomije i mogućnosti stvaranja novih radnih mesta, koncept cirkularne ekonomije je neminovan, jer je ugrađen u evropske propise. Procene su da se uvođenjem cirkularne ekonomije u Srbiji mogu otvoriti nova radna mesta i povećati konkurentnost domaće privrede, naročito u sektoru reciklaže.

Broj kompanija u Srbiji koje integrišu CSR principe u strategiju poslovanja i razvijaju strateške CSR programe iz godine u godinu je sve veći. Teme konferencije bile su kompanije su posvećene ispunjavanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, ekonomsko osnaživanje žena, a od članica Nacionalne asocijacije saznali smo kako doći do čistije Srbije.

Konferenciju su otvorili Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Robert Čoban presednik Color Press Group i Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine.

U sklopu konferencije održana je panel diskusija pod nazivom "IZAZOVI" I IZAZOVI ORGANIZOVANOG DOBROČINSTVA: Mesto humanitarnih fondacija u digitalnom dobu" čiji je moderator bila Vanja Kovačev, a na kom su učestvovali: Milica Begenišić, Telenor fondacija; Dragan Srećković, direktor razvoja i politika Trag fondacije; Maja Kremić, fondacija Novak Đoković; Ana Koeshall, Divac fondacija i Miloš Janković, Catalyst Balkans.

Konfrenciju su podržale kompanije: Vojvođanska banka, Delta Holding, Unicef Srbija, Telenor fondacija, Aqua Viva, Sigma Kula – Hlorogen, GSK, AMS Osiguranje.

Kako je izgledao drugi panel i o čemu se na njemu govorilo pogledajte na linku ispod:

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.