CSR Srbija 2019: Pogledajte panel "Kako do čistije Srbije"

Color Media Communications već petu godinu zaredom organizuje konferenciju posvećenu društveno odgovornom poslovanju - CSR Srbija 2019 – Pioniri društvene odgovornosti.

Na ovogodišnjoj konferenciji predstavili su se lideri globalne održivosti u svetu i kod nas. Govorili su o implementaciji cirkularne ekonomije, zašto je ona važna za Srbiju, koji su njeni benefiti. Osim unapređenja ekonomije i mogućnosti stvaranja novih radnih mesta, koncept cirkularne ekonomije je neminovan, jer je ugrađen u evropske propise. Procene su da se uvođenjem cirkularne ekonomije u Srbiji mogu otvoriti nova radna mesta i povećati konkurentnost domaće privrede, naročito u sektoru reciklaže.

Broj kompanija u Srbiji koje integrišu CSR principe u strategiju poslovanja i razvijaju strateške CSR programe iz godine u godinu je sve veći. Teme konferencije bile su kompanije su posvećene ispunjavanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, ekonomsko osnaživanje žena, a od članica Nacionalne asocijacije saznali smo kako doći do čistije Srbije.

Konferenciju su otvorili Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Robert Čoban presednik Color Press Group i Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine.

U sklopu konferencije održana je panel diskusija pod nazivom "Kako do čistije Srbije" - Panel članica Nacionalne asocijacije čistoće Srbije - ASWA. Moderator panela bio je Goran Čabradi, iz Zelene stranke, a na panelu su učestvovali: Gordana Perović, GP’s EKO; Mihail Mateski, GreenTech-, Sonja Popović, javno komunalno preduzeća “Mediana” Niš i Suzana Obradović, Udruženje reciklera Srbije.

Od članica Nacionalne asocijacije saznali smo kako doći do čistije Srbije - kako regulisati otpad u zemlji, reciklirati, koje su osnovne prepreke, a koja su rešenja u kreiranju zdrave i čiste životne sredine. Koliko učestvuje država u rešavanju problema, a koliko pojedinac. Panelom “Kako do cistije Srbije” završena je konferencija CSR 2019.

Konfrenciju su podržale kompanije: Vojvođanska banka, Delta Holding, Unicef Srbija, Telenor fondacija, Aqua Viva, Sigma Kula – Hlorogen, GSK, AMS Osiguranje.

Kako je izgledao četvrti panel i o čemu se na njemu govorilo pogledajte na linku ispod:

Pogledajte još