Andrićeva nagrada Milenku Pajiću

0

BEOGRAD, 27. septembra 2010. (Beta) – Književnik Milenko Pajić ovogodišnji je dobitnik Andrićeve nagrade za ciklus "Dokumentarne priče" iz knjige "Imam jednu priču za tebe", saopšteno je u ponedeljak iz Zadužbine Ive Andrića.

BEOGRAD, 27. septembra 2010. (Beta) – Književnik Milenko Pajić ovogodišnji je dobitnik Andrićeve nagrade za ciklus “Dokumentarne priče” iz knjige “Imam jednu priču za tebe”, saopšteno je u ponedeljak iz Zadužbine Ive Andrića.

“U duhu tradicije koja svoj oslonac ima i u delu Ive Andrića, Milenko Pajić je napisao nadahnut i potresan pripovedni ciklus, u kojem se istorijski sadržaj uzdiže do nivoa umetnički vredne transpozicije”, naveo je žiri u obrazloženju.

Žiri za dodelu Andrićeve nagrade radio je u sastavu: Mihajlo Pantić (predsednik), Aleksandar Gatalica i Slobodan Vladušić.

Andrićeva nagrada dodeljuje se od 1975. godine, na osnovu piščeve testamentarne poruke. Prvi dobitnik priznanja je Dragoslav Mihajlović za knjigu “Petrijin venac”, a prošlogodišnji dobitnik je Mirko Dermić za knjigu “Molski akordi”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.