SEDAM SAVETA ZA SAVRŠENI LETNJI MAKE UP: Sređene i na visokim temperaturama

Saznajte šta je neophodno da znate kada je u pitanju šminkanje tokom vrelih letnjih meseci... Kada je letnji make up u pitanju, krema za sunčanje je jedini proizvod koji treba da nanosite u debelim slojevima. Sve ostalo treba biti svedeno na minimum, a vodeći princip je blistav make up look koji priziva vruće letnje noći.

1. Ne zaboravite na piling

Kako bi vaša koža uvek bila sveža i spremna za letnji make up, potrebno je da redovna radite piling lica kako bi se rešili nepotrebnih slojeva ćelija. Bez obzira na godišnji odmor i ludo partijanje, u svoju kozmetičku torbicu ne zaboravite da ubacite i svoj najdraži piling koji nanosite dva puta nedeljno.

2. Smanjite količinu šminke

Nema gore stvari nego kada na plus 30 žene nanose full make up u kojem dominira teška i skoro pa zimska podloga. Leti je potrebno svoj najdraži puder zameniti lakšom varijantom. Ako ne možete bez podloge, birajte lagani tečni puder ili BB kremu. Ako vam lice dopušta, onda nanesite samo korektor na one delove lica koje želite da prekrijete.

3. Prajmer je vaš najbolji saveznik

Ako ipak ne želite da se odreknete podloge, vaš najbolji letnji prijatelj je prajme koji treba da stavljate pre pudera. On će pripremiti vašu kožu za podlogu, a tokom dana će sve to držati na okupu.

4. Investirajte u dobru četkicu

Tokom leta većina žena nanosi laganiju tečnu podlogu koju je najbolje nanositi uz pomoć dobre četke. Uz pomoć nje stavićete podlogu ujednačeno, a pri tom nećete preterivati s količinom. Nanošenje uvek započnite od nosa, brade i središta čela i nastavite prema ivicama lica.

5. Multitasking make up proizvodi

Make up proizvodi koje možete koristiti na više načina, idealan su odabir za letnju kozmetičku torbicu. Na primer, štapiće koje možete koristiti kao ruž, rumenilo ili senku, setovi za konturisanje koji sadrže bronzere i hajlajter, olovke koje služe i za usne i za oči...

6. Nigde bez bronzera

Bronzer je najvažniji letnji proizvod koji svaki make up look čini blještavim i glamuroznim. A uz pomoć njega imaćete zdrav bronzani ten bez straha od opeklina i bora koje nastaju kao poslednica izlaganja suncu.

7. Pređite na vodootporne proizvode

Temperature iznad 30, iznenadni letnji pljuskovi i kupanje (ako ipak ne možete na plažu bez maskare) – za ove izazove spreman je jedino vodootporni make up. Dobra vest je što većina vaših najdražih proizvodima, poput maskare i tuša, postoji i u vodootpornoj verziji.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još