Predsednik opštine Lučani kritikuje Vladu

LUČANI, 28. septembra 2010. (Beta) - Predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović izjavio je u utorak da Vladu Srbije treba "tužiti", jer krši zakon o finansiranju lokalne samouprave i godinama unazad umanjuje sredstva za opštine i gradove u unutrašnjosti zemlje.

"Vladu treba tužiti. Ona ne poštuje opštine i gradove i građane koji u njima žive, jer im stalno umanjuje transferna sredstva i uvlači u totalni kolaps lokalne samouprave", kazao je Jolović, koji je i član Odbora za lokalni ekonomski razvoj Stalne konferencije gradova i opština.

On je agenciji Beta rekao da predlog da se ta sredstva u idućoj godini povećaju za 7,7 odsto, odnosno za dve milijarde dinara više nego ove godine, predstavlja umanjenje za 21 milijardu od zakonom propisanog iznosa.

"Vlada Srbije toliko kreativno radi na uređenju lokalne samouprave da umanjuje sredstva za bolji život građana, a istovremeno nameće obavezu da lokalna samouprava finansira obrazovanje i zdravstvene usluge. Pitam se od čega", dodao je predsednik opštine Lučani.

Pogledajte još