OGNJEN AMIDŽIĆ O ODLUCI REM-a: Devojke u kupaćim kostimima gledamo i u "Beogradskoj hronici"

Gledaoci televizije Pink ovog utorka bili su u prilici da u emisiji Ognjena Amidžića "AmiG show" pogledaju okršaj učesnica rijalitija Zadruga - u čokoladi.

"Rvanje kod Amidže" bila je najgledanija emisija te večeri na domaćim televizijama, ali i izazvala zamerke, zbog kojih je Savet Regulatornog tela za elektronske medije reagovao i pokrenuo postupak!

Na sednici REM-a je zaključeno da je u emisiji "AmiG show" emitovan "erotski sadržaj u nedozvoljenom terminu, kao i sadržaj u kome je prikazano neprikladno izvođenje nacionalne himne. Time su povređene odredbe Zakona o elektronskim medijima, Pravilnika o zaštiti dostojanstva ličnosti i Pravilnika o zaštiti prava maloletnika".

Autor i voditelj emisije prokomentarisao je odluku za pokretanje postupka:

- Cilj moje emisije je zabava gledalaca. Ne smatram da je prekršen kodeks i da se radi o 'erotskom sadržaju', budući da su sve učesnice emisije bile u kupaćim kostimima - rekao je Amidžić i dodao:

- Devojke i muškarce možete videti ovih dana u kostimima i u gradskom izveštaju sa Ade Ciganlije Beogradske hronike, Jutarnjeg programa ili drugim informativnim emisijama. Jer, zamislite, kad je leto ljudi se skinu u kupaće kostime! Ako to nekome smeta, predlažem da decu ne vode na more, jer će, zaboga, videti neke tete u bikiniju, ili, ne daj Bože, toples.

Voditelj je podsetio da se njegova emisija emituje u kasnim večernjim časovima, od 22 do 24 časa, i rekao da je "rvanje u toplesu šou koji se emituje na mnogim televizijama i organizuje na mnogim zabavama".

- Sličan sadržaj, a i mnogo eksplicitniji, možete videti i u dnevnim terminima na raznim televizijama, tako da ne znam zašto bi moja emisija bila problem - rekao je Amidžić.

Izvor: Mondo.rs
Foto: TV Pink/Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.