NJEGOVO MESTO NIKO NE MOŽE ZAUZETI: Tri godine od odlaska legendarnog Mande!

Na današnji dan pre tri godine iznenada nas je napustio jedan od najvoljenijih glumaca - Milorad Mandić Manda. Njegovo srce prestalo je da kuca na pozorišnim daskama dok je igrao Kapetana Kuku u predstavi "Petar Pan".

Iako vreme prolazi, njegova porodica, prijatelji i kolege ne mire se s Mandinim preranim odlaskom. Kao i svake godine, i danas će se okupiti kraj njegove večne kuće, gde će održati pomen.

- Okupićemo se mi s klase, ko već bude mogao. Sešćemo negde njemu u čast. Međutim, nije to jedina prilika kad ga se setimo. Mi se s Mandom družimo stalno... Bjela, Pele i ja često sarađujemo i družimo se. Evo, sad smo radili i "Senke" i gotovo svaku priliku iskoristimo da ga se setimo. Mnogo stvari nas asocira na našeg Mandu, te uvek mislimo kako je tu i učestvuje u zgodama i nezgodama kao i uvek. To je najbolji način da ga čuvamo u sećanju i sa nama - rekao je Boda Ninković i setno dodao:

- Moram da vam priznam, moj lični doživljaj je da ja, iako sam vrlo svestan te činjenice da ga nema, još uvek imam neku iluziju da je tu negde, uvek prisutan pored mene. Tri godine je prošlo, ali kad je Manda u pitanju, njegovo mesto nikad neće biti zauzeto.

Za razliku od svojih kolega, Milorad Mandić Manda je počeo da se bavi glumom tek nakon dvadesete godine. Prvo je postao član Dramskog eksperimentalnog studija amaterskog pozorišta, a šest godina nakon što se susreo s glumom, odlučio je da upiše FDU. Bio je deo "dvanaest veličanstvenih", čuvene klase koju je vodio profesor Vlada Jevtović. Njegovi klasići bili su Vesna Trivalić, Branka Pujić, Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović Pele, Slobodan Boda Ninković, Srđan Žika Todorović. Svi oni i dan-danas čuvaju sećanje na velikog glumca i borca za pozorište "Boško Buha" i svu decu koja su u njemu stasala, pozorište u kome je počeo svoju karijeru i u kome je, u kostimu Kapetana Kuke, prerano i završio.

Izvor: Alo!
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još