Tribina "Žene žive i na selu" sutra u Sremskoj Mitrovici

Sedma po redu tribina u 2019. godini u okviru projekta "Žene žive i na selu", održaće se u nedelju, 15. juna, u Centru za osnaživanje ( Rumski drum 65 ) u Sremskoj Mitrovici, s početkom u 12 časova.

Na svečanom otvaranju prisutnima će se obratiti: Robert Čoban, direktor Color Press Grupe; Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava; Prof. dr Ranko Raičević, predsednik društva neurologa i Nadežda Satarić, rukovodilac Udruženje gradjana " Snaga prijateljstva " - Amity.

U sklopu tribine dr Biljana Stojković, viša savetnica u Sektoru za antidiskriminacionu politiku i unapredđenje rodne ravnopravnosti, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja otvoriće izložbu portreta 20 najznačajnijih žena Srbije.

Nakon toga uslediće panel diskusija na kojoj će o položaju i životu žena na selu govoriti: Draginja Benežan, selo Pavlovci; Ljiljana Čolić, selo Mali Radinci; Smiljana Dakić, selo Mali Radinci; Mirjana Teodorović, selo Laćarak i Dragana Tomić Pilipović, selo Vrmdža.

Kampanja "Žene žive i na selu", čiji je cilj osnaživanje žena u ruralnim predelima, pokrenuta je simbolično 8. marta 2019. godine statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Ova kampanja sprovodi se pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Centra za lokalnu demokratiju i Pošte Srbije. 

Pogledajte još