MNOŠTVO NEPRIKLADNIH FOTOGRAFIJA KRUŽI INTERNETOM: Da li je Černobilj pravo mesto za selfi?

Broj fotografija turista, ali, pre svega neprikladnih selfija napravljenih u Černobilju, sve je veći. Turizam se u toj oblasti naglo razvio, posle prikazivanja serije u produkciji HBO, koja nas je podsetila na veliku nuklearnu katastrofu, pa su društvene mreže postale omiljeno mesto za objavu selfija iz "zabranjene zone".

Serija "Černobilj" sa emitovanjem je počela u maju. Turističke agencije koje nude ture na mestu nekadašnje ekološke katastrofe, povećale su od tada broj posetilaca za 30 do 40 odsto.

Međutim, sa povećanim brojem turista, dolazi i povećan broj objava na društvenim mrežama sa lokacija koje su posebno popularne: bunker, reaktor, zapušteni zabavni park...

Sve su brojniji negativni komentari na društvenim mrežama gde se neprikladne fotografije objavljuju, naročito na Instagramu.

Kritikuju se neukusni autoportreti na mestu gde je živote, zbog posledica katastrofe, izgubilo hiljade ljudi.

Černobilj je nekada je bio dom za hiljade ljudi, a danas, 33 godine posle, za mnoge sigurno nije mesto za pravljenje izazovnih selfija, prenosi "Dejli mejl" komentare onih koji kritikuju njihovo objavljivanje a koji nisu usamljeni u tome. Pridružio im se producent serije o "Černobilju".

- Neverovatno je koliko je serija uticala na porast broja turista, ali, video sam i neke fotografije koje prave. Molim vas, zapamtite da se tamo desila strašna tragedija. Izrazite poštovanje prema svima onima koji su zbog toga postali žrtve i patili - saopštio je na nalogu na Tviteru scenarista i producent popularne mini-serije o Černobilju Kreg Mejzin.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još