KOMEDIJA LETA "ORTACI NA TOČKOVIMA": U bioskopima od 11. jula

Dinamična komedija "Ortaci na točkovima" ("Stuber") uz karakterističan humorom koji nas je nekada do suza zasmejavao stiže u bioskope 11 jula. Akcione fore ponovo su u prvom planu, a najbolje ih na veliko platno prenose dva nespojiva karaktera Vik i Stju primorana na dugu vožnju Uberom i zajedničku borbu protiv kriminala.

Reditelj Majkl Dauz poznat po komediji "Siledžija" ("Goon") iz 2011. godine poverio je ovaj put glavne uloge dvojici poznatih glumaca Kumailu Nandžijaniju ujedno i aktuelnom američkom stand up komičaru kao i Dejvu Bautisti, glumcu i profesionalnom rvaču.

Kada dobroćudni vozač Ubera po imenu Stju (Kumail Nanjdžijani) pokupi putnika Vika (Dejv Bautista) za kog se ispostavi da je policajac koji je na tragu brutalnom ubici, on upada u mučno iskušenje tokom kog očajnički pokušava da zadrži svoju pamet, svoj život i svoju ocenu vozača od pet zvezdica.

Najviše humora u filmu proizilazi iz razlike između Vika i Stjua, dva lika koji ne mogu više od ovoga biti drugačiji. Stju je osećajan i sklon je da zaplače, a Vik je mišićav i misli da su osećanja za žene i decu ispod tri godine. Čim napuni četiri godine vreme je da od deteta postane muškarac. Između njih dvojice prisutan je generacijski jaz, jer Stju je milenijalac koji živi na socijalnim mrežama dok Vik ne zna šta je uopšte "Snepčet".

Reditelj Dauz rekao je u jednom od intervju za producente Studija 20th Century Fox:

- Mislim da je mnogo akcionih komedija koje su ili veoma smešne, a u kojima je akcija zapostavljena ili obratno akcija je dobra, a komedija trpi. Mislio sam da možemo da snimimo film koji ide u oba pravca.

Osim Dejva Bautiste i Kumaila Nandžijanija koji je prošle godine nominovan za nagradu Oskar za najbolji originalni scenario za film "The Big Sick", u kom je i tumačio glavnu ulogu, u ostalim ulogama u komediji "Ortaci na točkovima" našli su se i: Mira Sorvino, Iko Juvejs, Natali Morales, Beti Gilpin, Džimi Tatro i Karen Gilan.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još