Pižon zna koga će zvati za Estoniju i Italiju

BEOGRAD, 29. septembra 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon rekao je da nema dileme koga će pozvati u tim za utakmice protiv Estonije i Italije i najavio formiranje B selekcije.

"Definitivno, više nemam dilemu ko će biti na spisku. Sklopio sam sve kockice, a možda sam zato sada i bolje raspoložen. Jedino još nisam baš sto odsto siguran kojih 11 igrača će da istrči na teren", rekao je Petrović na druženju sa novinarima beogradskih redakcija, što je nova praksa koju je uveo Fudbalski savez Srbije.

On je najavio da će uskoro formirati B selekciju, sastavljenu od igrača iz domaće lige.

"Pravićemo i B reprezentaciju, s momcima iz naše lige. Već smo imali razgovore oko odigravanja prijateljskog meča protiv Saudijske Arabije u novembru. To je dobro, jer ako se povredi neko iz A tima, imaćemo igrača iz B selekcija koji će moći da pokrije to mesto", naveo je Petrović.

Selektor Srbije u petak će saopštiti spisak igrača za utakmice protiv Estonije i Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

"O protivnicima ćemo više pričati u petak. Ali, mogu da vam kažem da sam odgledao dve utakmice Estonije. Protiv Španije u poslednjem kolu kvalifikacija za prošli Mundijal ekipa Estonije je igrala hrabro i otvoreno, a protiv Italije su već igrali drugačije. Ne smemo nikog da potcenimo, pa poslednji primer su odbojkaši koji su izgubili od Kanade", istakao je Petrović.

On je dodao i da ne želi da priča o pojedinačno svakom igraču koji bi mogao da se nađe u nacionalnom timu.

"Važno je da igrači ponovo osete dobru atmosferu i da reprezentacija napravi dobar rezultat. Ne želim sada da pričam ni o Kleu, ni o Stojkoviću, ni o drugim igračima. Takve priče skreću pažnju za važnih stvari", kazao je Petrović.

Selektor Srbije sinoć je uživo gledao utakmicu Partizan-Arsenal u Ligi šampiona.

"Partizan je dobro počeo meč, a možda ga je sudija oštetio u prvih 15 minuta za jedan penal. Da je tada pokazao na belu tačku, ko zna kako bi se utakmica odvijala. Ipak, ne bi trebalo da se 'vadimo' na suđenje. Duel protiv Arsenal je bio veoma poučan za mlade igrače Partizana koji nemaju previše međunarodnog iskustva", rekao je Petrović, koji je svojevremeno igrao za pomenuti londonski klub.

Petrović je dodao i da mu je drago što je utakmica i gostovanje navijača iz Engleske prošlo bez incidenata.

"Sinoć je bio praznik fudbala, svi žive za takve utakmice. Drago mi je i što su navijači Partizana i Arsenala pre meča zajedno pili pivo. To bi trebalo da postane praksa, da se više niko ne plaši dolaska u Beograd", zaključio je Petrović.

Reprezentacije Srbije u trećem kolu C grupe kvalifikacija za EP igra 8. oktobra protiv Estonije u Beogradu. Četiri dana kasnije "orlovi" u Đenovi igraju protiv Italije.

Pogledajte još