Konkurs za mural na temu "Sreća" u bloku West 65

"Kako danas izgleda sreća u očima onih koji predstavljaju budućnost ove zemlje?"

Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti našli su se pred izazovom da, bez ironije, na "West 65 Muralu" dočaraju svoje iskreno viđenje sreće.

Da sreća, iskrenost, posvećenost i strast ne pripadaju davno zaboravljenom vremenu dokazuje 20 odabranih radova najtalentovanijih studenata, koji će činiti jedinstvenu umetničku kolekciju - mural dugačak stotinu metara.

- Radovi su veoma raznovrsni, od naivnih u mladalačkoj razigranosti do veoma zrelih i dubokoumnih - ocenjuje selektor izložbe Slavimir Stojanović, i istice da je platforma koju je West 65, kao urbana celina, pružio umetničkom stvaralaštvu mladih autora - baš ono što je ovom društvu neophodno.

Idejni tvorac projekta "Mural Sreća", Branka Nevistić Grujić, potpredsednica PSP Farman Holdinga koji stoji iza jedinstvenog koncepta West 65, objašnjava zašto baš "Sreća":

- Volim da sarađujem sa umetnicima, jer njihove kreacije prave razliku između prolaznog i večnog. Za nekoga ko je dugo bio u medijima, u kojima vesti dolaze i odlaze i sve je prolazno, u ovom drugom delu života želim da stvaram prostor za univerzalne vrednosti koje traju. Baš kao što je kolekcija umetničkih dela "Refleksija" oplemenila prostor hotela "Marriott" i zauvek postala deo umetničke zbirke ovog grada, divno je da se "Sreća" nastani u jednoj maloj urbanoj celini i postane nezaobilazan deo kulturnog života. Zato sam htela da, ovaj put, mladi talentovani ljudi rade na "Sreći" i da probude i u sebi i u nama taj, istovremeno, i težak i lep osećaj. Jer, sreća nam je svima potrebna. I neka zauvek "Sreća" bude deo West 65.

Izložba će biti otvorena u subotu, 22. juna u 19 časova na Trgu West 65, kada ce biti dodeljene i nagrade autorima tri najbolja rešenja po oceni žirija koji čine: Jana Orsolić, Mirjana Bobić Mojsilović, Robert Čoban, Maja Lalić, Slavimir Stojanović i Branka Nevistic Grujić.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još