DOKTORI ZABRINUTI ZA LAZIĆEVO STANJE: Darku zbog gojaznosti može da pukne kuk

Folker Darko Lazić smršao je skoro 25 kilograma za vreme svog lečenja u KBC Zemun, ali je ubrzo nakon izlaska iz banje Selters povratio kilograme iako su mu lekari na vreme pričali da je prekomerna težina opasna po njegovo zdravlje. Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije doktor Miloš Z. Poleksić, koji je bio glavni Lazićev doktor za vreme oporavka, otkrio je za Srpski telegraf da je pevačeva sadašnja kilaža veoma zabrinjavajuća i da može samo da mu oteža oporavak.

- Darku zbog zdravlja nikako ne odgovara ovaj višak kilograma što je nabacio u poslednjih nekoliko meseci. On treba da ima kilažu koja odgovara njegovoj visini, ništa preko toga. Dok smo bili u kontaktu sa njim, kada se lečio u banji i bio pod mojom kontrolom, ja sam mu na vreme predočio da treba da vodi računa o tome da se ne ugoji jer bi svaka prekomerna kilaža prolongirala njegov oporavak. Što znači da sadašnja Darkova kilaža mnogo usporava njegov oporavak - priča zabrinuto doktor Miloš i objašnjava do kakvih bi sve komplikacija moglo doći ukoliko Lazić ne smrša.

- Lazić ne sme da zaboravi da su mu operisali butnu kost i stavili protezu u kuk. Ta proteza bi zbog prekomerne kilaže mogla da pukne ili da se ošteti i tada bi došlo do ozbiljnih problema. Njemu je strogo zabranjeno da se goji, ali vidim da on ne sluša, što je veoma opasno po njegovo zdravlje i celokupan oporavak - kaže Poleskić i dodaje:

- On mora da vodi računa o svom zdravlju kako bi se u potpunosti oporavio. Njemu svakako dodatna kilaža otežava kretanje, a uz to je i opterećenje za njegovu kičmu i kukove jer i dalje traje oporavak od saobraćajne nesreće. U poslednje vreme nemam uvid u Darkove analize jer nismo u kontaktu, ali trebalo bi da zna da o svemu mora da vodi računa i da se seti da je jedva ostao živ.

Nakon Miloševog stručnog mišljenja pozvali smo i Darka kako bismo saznali zbog čega opet ne vodi računa o sebi i je l' svestan kakve bi probleme mogao da ima ukoliko u najbližem roku ne smrša.

- Znam ja sve, znam i da ne valja što sam se opet ugojio, ali šta da radim. Ne znate vi kako je biti mesecima zakovan za krevet. Ljudi, željan sam normalnog života, a i hrane. Lekari neka pričaju šta hoće, nisam ni ja lud, znam da nije dobro. Evo, sada obećavam da ću uskoro da probušim kašiku i da se bacim na dijetu - kaže Darko i dodaje da je veoma uzbuđen zbog dolaska sina.

Lazić ne sme da zaboravi da su mu operisali butnu kost i stavili protezu u kuk, kaže Miloš Z. Poleksić, bivši doktor folk zvezde

- Ja ne mogu da se smirim, ne znam gde bijem otkako su Marini počeli trudovi. Izgubljen sam, ne znam ni šta radim ni šta pričam. Najbitnije mi je da sve prođe u redu, da mom sinu i mojoj velikoj ljubavi bude dobro, pa ću posle da razmišljam o sebi i o kilaži. Smetaju i meni kilogrami, da se ne lažemo, ali sve će doći na svoje, samo polako - završava pevač.

Podsećanja radi, Darko je doživeo saobraćajnu nezgodu 23. oktobra u ranim jutarnjim satima, kada se četiri puta prevrnuo kolima i završio u livadi pored puta. Tome je prethodilo kočenje, zbog kog je policija utvrdila da nije zaspao za volanom, već da je vozio brzinom 150 kilometara na sat. Lazić je zadobio teške telesne povrede. Polomljena mu je jagodica, devet rebara, butna kost, i to na mestu gde ulazi u karlicu, a zadobio je i hematom na glavi.

Izvor: Republika.rs
Foto: new_me911/Instagram

Pogledajte još