Za četvrtak, 30. septembra 2010.

BEOGRAD, 30. septembra 2010. (Beta) - Dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama pišu o ustoličenju patrijarha Irineja u Pećkoj patrijaršiji zakazanom za 3. oktobar, o predstojećim pregovorima Beograda i Prištine, kao i o ekonomskim temama.

BLIC - "Priština ucenila Beograd, ministri ne idu u Peć", o ustoličenju patrijarha Irineja. "Šarić finansirao Bojićev fakultet", list piše o saradnji Darka Šarića, optuženog za šverc droge, i bivšeg visokog funkcionera JUL-a Milovana Bojića.

VEČERNJE NOVOSTI - "Tadić ne mora za sto sa Tačijem", za list govori britanski ambasador Stiven Vordstvort. "Dijalog tek 2011?", o pregovorima zvaničnika Beograda i Prištine. O popustima za legalizaciju bespravnih objekata pod naslovom "Povlastice ostaju".

DANAS - "Srpski odgovor nasiljem na nasilje", o bombaškim napadima u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu. "Kosovo treba da uđe u UN i OEBS", za list govori direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić. "Panevropske demonstracije 100.000 radnika u Briselu", o protestima radnika u Evropi.

KURIR - Pod naslovom "Još popusta za legalizaciju!", list piše o produžetku rokova za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata.

POLITIKA - "Kosovo ne može u SE i OEBS", o dijalogu Beograda i Prištine. "Crkva pozvala samo Tadića na ustoličenje", o predstojećem ustoličenju patrijarha Irineja. "Ceh krize da plate banke, a ne radnici", o protestu miliona ljudi širom Evrope zbog planiranih mera štednje.

PRAVDA - O protestu sindikata u Boru pod naslovom "Dole Vlada, dole Krkobabić". O pretnjama smrću organizatoru molitvenog protesta "Novi Pazar je Srbija" Darku Panoviću - "Bićeš zaklan i nabijen na kolac". "Vlasnik 'Goše' dužan, a država ga dotira", piše list.

PREŠ - "Šiptarov brat čuva Bagzija", list piše da brat od tetke ubijenog šefa zemunskog kriminalnog klana Dušana Spasojevića radi u policijskoj Jedinici za zaštitu svedoka. "Evro opet iznad 106!", o slabljenju dinara u odnosu na evro.

PRIVREDNI PREGLED - O protestima u Briselu - "Protiv mera štednje 100.000 demonstranata iz EU". "Opterećenja privrede prevelika", o procenama Unije poslodavaca.

Pogledajte još