ŠTA ZA MLADE DANAS ZNAČI "SREĆA"? Otkriven jedinstveni mural u kompleksu West 65, koji prikazuje 20 radova najtalentovanijih studenata na temu doživljaja sreće

Otkrivanjem murala "Sreća" u kompleksu West 65 predstavljena je jedinstvena umetnička kolekcija 20 radova najtalentovanijih studenata Fakulteta primenjenih umetnosti. Oni su imali zadatak da kroz umetnički izraz predstave svoju viziju i doživljaj sreće, a mural dužine 100 metara jepoklon urbane celine West 65 umetničkoj zbirci i kulturnom životu Beograda.

Pobednik Uroš Maksimović ispred svog rada u Westu 65
Pobednički rad Uroša Maksimovića

Stručni žiri u sastavu Branka Nevistić Grujić, Slavimir Stojanović, Jana Oršolić, Mirjana Bobić Mojsilović, Robert Čoban i Maja Lalić, izabrao je tri najbolja rešenja.

Uroš Maksimović, autor pobedničkog rada
Anđela Janković, autorka drugoplasiranog rada
Andreja Lepir, autor trećeplasiranog rada

Uroš Maksimović odneo je pobedu i ocenom stručnog žirija, ali i glasom publike koja je svog favorita birala na društvenim mrežama West 65. Rad Anđele Janković našao se na drugom mestu, dok je rešenje Andreje Lepira osvojilo treće mesto.

Branka Nevistić Grujić, idejni tvorac murala i Slavimir Stojanović, selektor izložbe
Slavimir Stojanović, selektor izložbe

- West 65 je ovim projektom pružio podršku mladim umetnicima da u svojim vizijama budu hrabri i dao priliku da se njihov rad i talenat vidi i dalje od fakultetskih amfiteatara, galerija i izložbenih prostora. Iako je reč o studentima, njihova inspiracija predstavlja neočekivanu kombinaciju mladalačke poletnosti i optimizma, ali i ozbiljnih promišljanja o viđenju sreće u današnjem vremenu - istakao je selektor izložbe Slavimir Stojanović, docent na FPU i jedan od najeminetnijih domaćih dizajnera.

Branka Nevistić Grujić, idejni tvorac murala "Sreća"

Tvorac ideje o muralu Branka Nevistić Grujić, veruje da će "Mural Sreća" postati inspiracija svim ljubiteljima umetnosti.

- Podrška mladim stvaraocima, širenje dobre energije, pozitivnog okruženja, jednom rečju - kulturi života je isto što i opstanak naše zemlje i nas. Sreća je izazov. Zašto i sreća ne bi bila naša obaveza, naša navika, kada imamo toliko lošijih, opasnijih, glupljih od potcenjene sreće. Jer sreća je umetnost.

Robert Čoban, član žirija
Maja Lalić, član žirija

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.