Na Sajmu mode 180 izlagača

Nakon prošlogodišnjeg uspeha manifestacije, ove godine priređuje se još ambicioznija, bogatija i svrsishodnija izložba pod sloganom „Opet svetski“

Na Beogradskom sajmu od 4. do 6. oktobra održaće se međunarodni sajmovi tekstila, odevanja, kože, obuće i opreme, što će, prema rečima Milana Kneževića, predsednika Unije proizvođača tekstila, odeće, kože i obuće Srbije, biti nova prilika da se pokaže vitalnost ove privredne grane, bez obzira na sve prepreke i teškoće kroz koje je prolazila. Na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres−centru Tanjuga, rečeno je da se dve tradicionalne jesenje modne manifestacije organizuju pod zajedničkim nazivom „Unijatex.Com“, pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije Vlade Republike Srbije i u suorganizaciji sa Unijom proizvođača tekstila, odeće, kože i obuće Srbije. Nakon prošlogodišnjeg uspeha manifestacije, njenog značaja na ukupnu promociju potencijala srpske tekstilno−kožarske industrije, ove godine priređujemo još ambiciozniju, bogatiju i svrsishodniju izložbu pod sloganom „Opet svetski“, najavio je Knežević istučući da ova grana ima 40.000 zaposlenih, dve milijarde bruto prometa godišnje, te 500 miliona evra izvoza. Trenutno možemo da uposlimo još 100.000 ljudi, ali niko neće da radi u ovoj delatnosti – istakao je Knežević. Kako je najavio generalni direktor Beogradskog sajma, Anđelko Trpković, dva jesenja modna sajma održaće se u halama 1, 2 i 5, a svoje proizvode izložiće oko 180 izlagača od kojih je 40 inostranih, koji dolaze iz: Italije, Grčke, Turske, Nemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Makedonije. 

Čin svečanog otvaranja odigraće se na pisti u Hali 1 Beogradskog sajma, u četvrtak, 4. oktobra u 17 časova. Sajam će otvoriti Jasna Matić, državni sekretar za ekonomske odnose s inostranstvom. Nakon svečanog otvaranja biće održana zbirna modna revija izlagača: Modus, AMC i Stig. Tokom ostalih dana Sajma, zainteresovani izlagači će pripremiti samostalne i zbirne modne revije u organizaciji agencije UMS. Sajam će ponuditi svojevrstan modni hepening, kompletan izlagački program, nove modne trendove, kolekcije stvorene u domaćim proizvodnim pogonima, prema zamisli i realizaciji domaćih kreatora i dizajnera.

Na 48. međunarodnom sajmu, tekstila, odevanja i opreme među izlagačima su: AMC, Modus, St.George, Javor, RIO − Hrvatska, Leonardo − Ada, Edi, DK Komerc, Bros, Stig−Novi Pazar (obeležiće 20 godina rada), Body Line, Trans Textil − Nemačka, MTT − Slovenija, 18 izlagača iz Turske, Yutef − 14 izlagača, HGK − Županijska komora Split − 9 izlagača, Forma VS − 14 izlagača (dečije odevanje i baby program) i drugi. Izlagači 29. međunarodnog jesenjeg sajma kože, obuće i opreme biće Boreli iz Sombora, Fabrika kože Ruma, Ukus iz Kovačice, Forli i Milađo iz Jagodine, Elegant obuća iz Požarevca, Formex iz Belegiša, proizvođači obuće iz Novog Pazara: Trend, Panama, Boša, Ceco, Euroshoes, Antilop..., kao i novi izlagači s odećom od kože i krzna (Krznara Živković, Starting Point), s obućom (Kontakt 2003), tašnama i ostalom kožnom galanterijom (Romagnoli, Velvet Sport, Masiva...). Biće priređena i stučna predavanja, 5. oktobra, u Svečanoj sali Beogradskog sajma od 11 do 15 časova.(„Pregled“)

Pogledajte još